Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kërkohet paraburgim ndaj personit i cili u gjet me narkotikë në afërsi të një shkolle
Kërkohet paraburgim ndaj personit i cili u gjet me narkotikë në afërsi të një shkolle

Prishtinë, 6 maj 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, konkretisht Departamenti i  Krimeve të Rënda, ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në Gjykatën Themelore në Prishtinë, ndaj të pandehurit B.G., në drejtim të veprave penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge”,  nga neni 267  dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të arm&...

Lexo më shumë
Dy aktakuza kundër pesë personave për lëndim të lehtë trupor e kanosje ndaj dy gazetarëve
Dy aktakuza kundër pesë personave për lëndim të lehtë trupor e kanosje ndaj dy gazetarëve

Prishtinë, 4 maj 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit L.K., pasi i njëjti, më 28.09.2020, në Veternik, konkretisht në pompën e derivateve “Shell”, pas një fjalosje me të dëmtuarin-gazetarin F.Ç., lidhur me një hulumtim për licencën e kompanisë, i pandehuri me dashje që t’i shkaktojë lëndime trupore të dëmtuarit ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim kundër F.K.
Kërkohet paraburgim kundër F.K.

Prizren, 29 prill 2022- Prokuroria Themelore në Prizren- Departamenti për të Mitur, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Prizren, caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit F.K., i cili gjendet në ndalim 48 orësh nga data 28.04.2022. Sipas kërkesës së prokurorisë, i pandehuri F.K., dyshohet se ka kryer veprën penale “Ofrimi i materialit pornografik personave nën moshën gjashtëmbëdhjetë vjet” nga neni 231 paragrafi 1, të Kodit Penal t&...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj dy personave të dyshuar për falsifikim të parasë
Aktakuzë ndaj dy personave të dyshuar për falsifikim të parasë

Gjakovë, 29 prill 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër dy të pandehurve, A.B., dhe K.N.,  për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale “Falsifikimi i parasë”. Prokuroria njofton se, i pandehuri A.B., me datë të pacaktuar e deri më 23 mars 2022, në Gjakovë, vë në qarkullim parat e falsifikuara duke e ditur se janë të falsifikuara ...

Lexo më shumë
NJOFTIM PËR MEDIA
NJOFTIM PËR MEDIA

Prizren, 28 prill 2022 - Prokuroria Themelore në Prizren, njofton opinionin publik se me urdhër të prokurorit kujdestar është ndaluar i dyshuari F.K., në kohëzgjatje prej 48 orëve. I dyshuari F.K., dyshohet se ka kryer veprën penale “Ofrimi i materialit pornografik personave nën moshën gjashtëmbëdhjetë vjet” nga neni 231 paragrafi 1, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Ndaj të njëjtit Prokuroria Themelore në Prizren, do t&...

Lexo më shumë
NJOFTIM PËR MEDIA
NJOFTIM PËR MEDIA

Prizren, 27 prill 2022 - Prokuroria Themelore në Prizren, njofton opinionin publik se ka autorizuar Policinë e Kosovës – Sektorin Rajonal të Hetimeve në Prizren, për mbledhjen dhe grumbullimin e të dhënave lidhur me rastin e profesorit me inicialet F.K., pas raportimit të Abc News Albania në emisionin “Piranjat” të datës 26.04.2022. Prokuroria Themelore në Prizren, njofton se do t’i ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme hetimore për zbardhjen e plotë të k&...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër dy personave për fajde
Aktakuzë kundër dy personave për fajde

Prishtinë, 26 prill 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër të pandehurve me iniciale R.J dhe H.D. Prokuroria Speciale njofton se të pandehurit e lartcekur me dashje dhe me qëllim të përfitimit të drejtpërdrejtë të dobisë financiare vazhdimisht kanë dhënë para me fajde me kamat mujore dukshëm jo proporcionale. Me këto ...

Lexo më shumë
Reagim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë
Reagim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë

Prishtinë, 25 prill 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, me qëllim të informimit të drejtë të opinionit publik, reagon lidhur me shkrimin e publikuar në portalin “Gazeta Sinjali”,  me titull “Ndodh edhe kjo/ Denoncohet për dhunë në familje, Policia i gjen armë e municion, Prokurori e liron”, duke ju njoftuar se fillimisht prokurorja kujdestare nga Departamenti i Përgjithshëm është njoftuar nga policia lidhur me një rast të dhunës në familje, ...

Lexo më shumë