Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë ndaj katërmbëdhjetë zyrtarëve policor për shkaktim të rrezikut të përgjithshëm, përdorim të armës e moslajmërim i veprave penale
Aktakuzë ndaj katërmbëdhjetë zyrtarëve policor për shkaktim të rrezikut të përgjithshëm, përdorim të armës e moslajmërim i veprave penale

  Prishtinë, 20 shkurt 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit, pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, ka ngritur aktakuzë ndaj katërmbëdhjetë zyrtarëve policor, të përfshirë në rastin e dt.18.02.2022, në fshatin Zllatar të Prishtinës. Sipas aktakuzës, të pandehurit F.A., E.I., B.M., E.Th. dhe G.T., më 18.02.2022, rreth orës 22:00, në fshatin Zllatar të Prishtinës, në nj&...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër pesë personave për shkak të mashtrimit me subvencione
Aktakuzë kundër pesë personave për shkak të mashtrimit me subvencione

  Prishtinë, 25 janar 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave materiale dhe personale, Departamenti për Krime të Rënda, respektivisht Njësiti Kundër Krimeve Ekonomike dhe Korrupsion, ka ngritur aktakuzë ndaj pesë (5) personave, prej tyre katër në cilësinë e personave zyrtar, si Inspektor për Kontroll në Teren pranë AZHB-së, të cilët pas një marrëveshje paraprake dhe me q&...

Lexo më shumë
Kryeprokurori Gashi priti në takim Asistenten Ekzekutive të Zyrës së Prokurorit të Shteteve të Bashkuara për Qarkun Verior të Ilionis
Kryeprokurori Gashi priti në takim Asistenten Ekzekutive të Zyrës së Prokurorit të Shteteve të Bashkuara për Qarkun Verior të Ilionis

  Prishtinë, 24 janar 2024–Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Zejnullah Gashi, ka pritur në takim gjatë ditës së sotme Asistenten Ekzekutive të Zyrës së Prokurorit të Shteteve të Bashkuara për Qarkun Verior të Ilionis, znj. Meghan Morrisey, e shoqëruar nga përfaqësues të OPDAT. Në këtë takim u diskutua lidhur me menaxhimin dhe performancën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, pa lënë anash sfidat ...

Lexo më shumë
Me urdhër të Prokurorit të Shtetit ndalohen dy persona të dyshuar në rastin e rënies së çatisë së Komunës së Prishtinës
Me urdhër të Prokurorit të Shtetit ndalohen dy persona të dyshuar në rastin e rënies së çatisë së Komunës së Prishtinës

  Prishtinë, 22 janar 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik lidhur me rastin e rënies së çatisë të objektit të Kadastrit të Komunës së Prishtinës, më 18.01.2024, ku si pasojë e kësaj ngjarjeje mbeti e lënduar rëndë një qytetare e Republikës së Kosovës dhe gjendja e saj shëndetësore mbetet ende kritike, si dhe në këtë ngjarje u shkaktuan dëme ...

Lexo më shumë
Njoftim nga Prokuroria Themelore e Prishtinës
Njoftim nga Prokuroria Themelore e Prishtinës

  Prishtinë, 20 janar 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik lidhur me rastin e dt. 15 janar 2024, në Podujevë, ku pas një përleshje fizike, dy të dyshuar (të mitur) e kanë goditur me një shkop viktimën (tashmë të ndjerin, 18 vjeç), duke i shkaktuar lëndime trupore, ku si pasojë e këtyre lëndimeve të marra, viktima është dërguar në QKUK për trajtim mjekësor, ndërsa po n&...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT PËR MEDIA NGA PROKURORIA THEMELORE NË PRISHTINË DHE POLICIA E KOSOVËS
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT PËR MEDIA NGA PROKURORIA THEMELORE NË PRISHTINË DHE POLICIA E KOSOVËS

  Arrestohen 13 persona nga aksioni i Prokurorisë Themelore në Prishtinë Prishtinë, 9 janar 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se në koordinim me Policinë e Kosovës, Drejtorinë për Krime Ekonomike dhe Korrupsion, në bazë të urdhëresës së lëshuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë për kontroll dhe sekuestrim të përkohshëm të shtëpive dhe lokaleve përcjellëse, sot ka realizuar një aksion, ...

Lexo më shumë
Bëhet pranim-dorëzimi i detyrës së Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë
Bëhet pranim-dorëzimi i detyrës së Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë

  Prishtinë, 3 janar 2024–Kryeprokurori i deritanishëm i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Kujtim Munishi, ia ka dorëzuar detyrën sot Kryeprokurorit të ri të kësaj prokurorie, Zejnullah Gashit. Gjatë kësaj ceremonie, Kryeprokurori i deritanishëm Munishi, i ka uruar suksese dhe mbarësi Kryeprokurorit Gashi, në ushtrimin e detyrave kushtetuese dhe ligjore gjatë udhëheqjes së Prokurorisë Themelore në Prishtinë. Ndërsa, Kryeprokurori Gashi, ka falënderuar Kryeprokurorin e deritanishëm, Kujtim ...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj një zyrtari për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe falsifikimit të dokumentit zyrtar
Aktakuzë ndaj një zyrtari për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe falsifikimit të dokumentit zyrtar

  Prishtinë, 8 dhjetor 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit, pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit D.B., në drejtim të veprave penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”, nga nenin 414 paragrafi 1 lidhur me nenin 77 të KPRK-së dhe “Falsifikimi i dokumentit zyrtar”, nga neni 427 paragrafi 1 lidhur me nenin 77 të KPRK-së. Sipas aktakuzës, ekziston dyshimi i bazuar mirë se nga dt. 15.10.2021 e deri ...

Lexo më shumë