Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Për dhjetë muaj, Prokuroria e Pejës ka parashtruar 107 kërkesa për sekuestrim
Për dhjetë muaj, Prokuroria e Pejës ka parashtruar 107 kërkesa për sekuestrim

Pejë, 23 tetor 2020 - Prokuroria Themelore në Pejë njofton opinionin publik se në periudhën kohore janar-tetor të këtij vitit ka bërë gjithsej 107 (njëqind e shtatë) kërkesa për sekuestrimin e mjeteve, të cilat dyshohen të jenë përdorur apo përfituar përmes veprave të ndryshme penale. Nga muaji janar i këtij vitit gjer në muajin tetor, kjo prokurori ka parashtruar në gjykatat kompetente kërkesa për sekuestrimin ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për veprën penale  “Sulm seksual”
Aktakuzë për veprën penale “Sulm seksual”

Pejë, 29 shtator 2020- Prokuroria Themelore e Pejës, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit, N.B., për shkak të veprës penale “Sulm seksual”, nga neni 229, paragrafi 3, nën-paragrafi 3.10 pika 3.10.2 , lidhur me paragrafin 1, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas aktakuzës, i pandehuri N.B., me datë  12 gusht të këtij viti , në  ora 22:00, në Spitalin e Përgjithshëm t&...

Lexo më shumë
Koordinohen veprimet për mbrojtën e parkut kombëtarë “Bjeshkët e Nemuna” nga degradimi
Koordinohen veprimet për mbrojtën e parkut kombëtarë “Bjeshkët e Nemuna” nga degradimi

Pejë, 5 qershor 2020 - Koordinatori i veprave penale për degradimin e ambientit, prokurori i shtetit, Ersan Qavolli, ka mbajtur takim me zinxhirin komandues të Drejtorisë Rajonale të Policisë së Pejës, krye-shefin e DAPK-së, me zyrtarët përgjegjës dhe kryeinspektorin  e Inspektoratit të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor. Temë e diskutimit në takimin e thirrur nga prokurori i shtetit me përfaqësuesit e institucioneve të lartcekura, ishte “Trajtimi i uzurpimeve t&...

Lexo më shumë