Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Ndalohen 4 persona për shitblerje të narkotikëve
Ndalohen 4 persona për shitblerje të narkotikëve

  Gjilan, 19 Maj 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, në koordinim me Policinë e Kosovës – DHTN, ka ndaluar 4 persona, të dyshuarit V.S., L.N., L.M. dhe A.A., pasi dyshohet se janë përfshirë në shitblerje të substancave narkotike. Ekziston dyshimi i bazuar se në Gjilan, të dyshuarit e sipërshënuar, në bashkëpunim dhe me qëllim të përfitimit material, kanë organizuar shitblerjen e ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për marrje të ryshfetit
Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për marrje të ryshfetit

  Gjilan, 30 Prill 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit kundër dy personave – të pandehurve H.B. dhe L.M., për shkak të dyshimit se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale ‘’Marrja e ryshfetit’’, nga neni 421 paragrafi 1 lidhur me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas kërkesës, ekziston dyshimi i bazuar se më 29 Prill 2023, rreth orës 19:45 ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik
Ndalohet një person për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik

Gjilan, 13 Mars 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, në koordinim me Policinë e Kosovës - Njësinë për hetimin e krimeve ekonomike dhe korrupsionit në Gjilan, ka ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orëve të dyshuarin A.K., për shkak të veprës penale ‘’Keqpërdorimi dhe Mashtrimi në Prokurim Publik’’, nga neni 415 paragrafi 3 të Kodit Penal të Republikës së Kosovë...

Lexo më shumë
Mbahet takimi koordinues për veprat penale kundër integritetit seksual
Mbahet takimi koordinues për veprat penale kundër integritetit seksual

Gjilan, 11.Janar 2023 – Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjilan, z.Arben Kadriu dhe prokurorja znj.Rabije Jakupi nga Departamenti për të Mitur të kësaj prokurorie, njëherit edhe koordinatore regjionale për veprat penale kundër integritetit seksual, ka mbajtur takim në Prokurorinë Themelore në Gjilan, me përfaqësues nga Policia e Kosovës, Qendra për Punë Sociale, Zyra për Mbrojtje dhe Ndihmë Viktimave, përfaqësues nga strehimorja. Kryeprokurori i Prokurorisë ...

Lexo më shumë
Java për të Drejtat e Viktimave të Krimit 2022
Java për të Drejtat e Viktimave të Krimit 2022

Me datë 25.10.2022, në Gjilan, nën patronatin e Kryeprokurorit të Shtetit, e në mbështetje të Ambasadës Amerikane, është mbajtur takimi regjional “Java për të drejtat e viktimave të Krimit 2022” me moton “Moment reflektimi i zinxhirit institucional”. Takimi është udhëhequr nga Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjilan z. Arben Kadriu dhe pjesëmarrës kanë qenë përfaqësues të Ambasadës Amerikane, Kryesuesi i Kë...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër  dy (2) personave për veprën penale “Vrasje e rëndë ”  dhe një (1)personi për shkak të veprës penale “ Ndihmë në kryerjen e veprës penale të vrasjes së rëndë”.
Aktakuzë kundër dy (2) personave për veprën penale “Vrasje e rëndë ” dhe një (1)personi për shkak të veprës penale “ Ndihmë në kryerjen e veprës penale të vrasjes së rëndë”.

Gjilan, 30 Shtator 2022- Prokuroria Themelore ne Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, pas hetimeve disa mujore ka ngritur aktakuzë,  kundër të pandehurve L.J dhe A.I, për shkak të veprës penale “ Vrasje e rëndë”  nga neni 173 paragraf 1 nënparagraf 1.5 lidhur me nenin 31 të KPRK-së, si dhe kundër të pandehurit F.O, për shkak të veprës penale “ Ndihma në kryerjen e veprës penale ...

Lexo më shumë
Kërkohet Caktimi i Masës së Paraburgimit për  një person për shkak se ka kryer dy vepra penale  Vrasje ne Tentativë dhe Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve
Kërkohet Caktimi i Masës së Paraburgimit për një person për shkak se ka kryer dy vepra penale Vrasje ne Tentativë dhe Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve

  Gjilan, 11. Gusht 2022- Prokuroria Themelore ne Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ndaluar për 48 orë të dyshuarën A.S nga Gjilani, për shkak të dyshimit të bazuar se e njëjta ka kryer dy vepra penale dhe atë : Vrasje në tentativë nga neni 172 lidhur me nenin 28 të KPRK-së dhe veprës penale Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve nga neni 366 të ...

Lexo më shumë
K O M U N I K A T  Ë   P Ë R   M E D I A
K O M U N I K A T Ë P Ë R M E D I A

Me datë 04.08.2022, Prokuroria Themelore ne Gjilan, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës -DHTN ne Gjilan, pas informacioneve se një person I dyshuar po merret me shitblerjen e narkotikeve,  me urdhër të gjykatës kanë bastisur shtëpinë e tij, ku kanë gjetur dhe sekuestruar këto dëshmi si në vijim: 1) Një qese e vogël plastike me substancë të dyshuar narkotike të llojit Marihuanë me peshë prej 1.4 gramëve. 2) Një ...

Lexo më shumë