Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Arrestohet personi i dyshuar për sulmin me granatë dore në shtëpinë e kryesuesit të Bordit të Trepçës
Arrestohet personi i dyshuar për sulmin me granatë dore në shtëpinë e kryesuesit të Bordit të Trepçës

  Mitrovicë, 06 shtator 2023 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë  - njofton opinionin se pas një hetimi intensiv të kësaj prokurorie në bashkëpunim me policinë, është arrestuar personi i dyshuar me iniciale F.B., për shkak të veprave penale “Shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm” etj. I dyshuari me vendim të prokurorit është ndaluar me dyshimin e bazuar se ka sulmuar me granatë dore shtëpinë e kryesuesit të Bordit të ...

Lexo më shumë
Vritet një person brenda Shoqatës së të Shurdhërve në Mitrovicë  
Vritet një person brenda Shoqatës së të Shurdhërve në Mitrovicë  

Mitrovicë, 11 janar 2023 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë njofton opinionin se me datë 10 janar 2023, një person është gjetur i vrarë brenda Shoqatës së të Shurdhërve në Mitrovicë. Viktima ka qenë anëtar i kësaj shoqate, vrasja është e dhunshme dhe sipas ekspertit mjeko ligjor që ka dalur në vend ngjarje, dyshohet se ka ardhur si pasojë e disa goditjeve me një mjet të mprehtë. Prokurori kujdestar ka dalur në vendin e ...

Lexo më shumë
Arrestohen për marrje ryshfeti dy mjekë të spitalit në Vushtrri
Arrestohen për marrje ryshfeti dy mjekë të spitalit në Vushtrri

Mitrovicë, 10 janar 2023 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë njofton opinionin se me urdhër të prokurorit të shtetit janë arrestuar dy persona të dyshuar - mjekë të spitalit në Vushtrri, me iniciale E.S., dhe A.L., me dyshimin se kanë kryer veprën penale “Marrja e ryshfetit”. Me vendim të prokurorit, të dyshuarit janë ndaluar për 48 orë, dhe brenda afatit të paraparë ligjor, do të paraqitet kërkesë për caktimin e ...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore në Mitrovicë mban takim me institucionet – zingjirin koordinues institucional me qëllim të harmonizimit të organeve gjegjëse për trajtimin e rasteve ne lidhje me veprat penale kundër integritetit seksual
Prokuroria Themelore në Mitrovicë mban takim me institucionet – zingjirin koordinues institucional me qëllim të harmonizimit të organeve gjegjëse për trajtimin e rasteve ne lidhje me veprat penale kundër integritetit seksual

Mitrovicë, 23 dhjetor 2022 - Prokuroria Themelore në Mitrovice – nën organizimin e Koordinatorit te Veprave Penale kundër Integritetit Seksual - prokurorit Shpëtim Peci e me mbështetjen e Kryeprokurorit te kësaj prokurorie z. Ismet Ujkani, ka mbajtur takimin me institucionet – zingjirin koordinues institucional më qëllim të diskutimit të rasteve dhe trajtimit të tyre ne lidhje me veprat penale kundër integritetit seksual, me qëllim të harmonizimit te veprimeve te organeve gjegjëse. Fillimisht, Kryeprokurori Ismet Ujkani falë...

Lexo më shumë
Mbahet në Mitrovicë tryeza në kuadër të javës për të drejtat e viktimave të krimit
Mbahet në Mitrovicë tryeza në kuadër të javës për të drejtat e viktimave të krimit

Mitrovicë, 27 tetor 2022 – Në kuadër të shënimit të javës për të drejtat e viktimave të krimit, organizuar nga Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, është mbajtur sot në Mitrovicë tryeza me partnerë ndërinstitucionalë, me moton “Moment reflektimi i zingjirit institucional“.    Kjo tryezë është udhëhequr nga Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Mitrovicë Ismet Ujkani, dhe pjesëmarrës në të kan&...

Lexo më shumë
Trajnim i avancuar i aftësive juridike të prokurorëve nga rajoni i Mitrovicës
Trajnim i avancuar i aftësive juridike të prokurorëve nga rajoni i Mitrovicës

Durrës, 13 shtator 2022 - Ka filluar trajnimi tre ditor për aftësitë e avancuara ligjore të prokurorëve nga rajoni i Mitrovicës, mbështetur nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), e në të cilin po marrin pjesë U.D. Kryeprokurori i Shtetit, Besim Kelmendi, Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Mitrovicë Ismet Ujkani, si dhe prokurorët dhe stafi i kësaj prokurorie. Në fjalimin e hapjes së trajnimit, të ...

Lexo më shumë
Kryeprokurori Ujkani ka takuar udhëheqësit e Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruar dhe të Konfiskuar
Kryeprokurori Ujkani ka takuar udhëheqësit e Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruar dhe të Konfiskuar

Mitrovicë, 11 gusht 2022 – Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Mitrovicë z. Ismet Ujkani ka pritur në takim pune Drejtorin e Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruar dhe të Konfiskuar/Ministria e Drejtësisë, z. Enver Krasniqi me bashkëpunëtorë. Gjatë takimit është diskutuar rreth bashkëpunimit, planifikimin para sekuestrimeve apo konfiskimeve të mundshme të pasurive, si dhe shitjen dhe dhënien me qira të pasurive të sekuestruara dhe konfiskuara, e ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim për sulmin ndaj policëve në Leposaviq
Kërkohet paraburgim për sulmin ndaj policëve në Leposaviq

Mitrovicë, 17 korrik 2022 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë  - Departamenti i Krimeve të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Mitrovicë caktimin e paraburgimit për të dyshuarin A.D., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale “Vrasja në tentativë“, “Kalimi i paautorizuar i vendkalimeve kufitare ose i vijës kufitare”, si dhe “Kontrabandimi i mallrave”. Sipas kërkesës së prokurorisë të dorëzuar ...

Lexo më shumë