Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Mbahet Konferenca Vjetore e Prokurorëve të Shtetit
Mbahet Konferenca Vjetore e Prokurorëve të Shtetit

Prishtinë, 22 janar 2021 – Nën patronatin e Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, është mbajtur Konferenca Vjetore e Prokurorëve, e cila këtë vit për shkak të situatës me pandeminë Covid-19, është organizuar në formë virtuale nëpërmjet platformës “Zoom”. Konferenca është hapur me fjalimin e Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, i cili ka folur për punën, sfidat dhe të arriturat e institucionit ...

Lexo më shumë
Fjalimi i Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)
Fjalimi i Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)

Prishtinë, 22 janar 2021  Shkëlqesia Juaj, znj, Vjosa Osmani, U.D. Presidente e Republikës së Kosovës, Të nderuar kryeprokurorë, prokurorë, punonjës të sistemit prokurorial, Të nderuar Shkëlqesi Ambasadorë dhe përfaqësues të misioneve diplomatike të akredituara në Republikën e Kosovës, Të nderuar drejtues të institucioneve vendore,   Të nderuar përfaqësues të mediave, Është kënaqësi t’iu pë...

Lexo më shumë
Fjalimi i Ambasadores së Mbretërisë së Holandës në Kosovë, Carin Lobbezoo, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)
Fjalimi i Ambasadores së Mbretërisë së Holandës në Kosovë, Carin Lobbezoo, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)

Zonja Presidente Ministër i Drejtësisë Kryeprokuror i shtetit Kryesues i KPK-së Të nderuar prokurorë Zonja dhe zotërinj,   Së pari, unë do të doja të falënderoja nikoqirët e sotëm Kryeprokurorin e Shtetit dhe Kryetarin e KPK-së që më ftuan të flas në Konferencën tuaj Vjetore. Kam nderin dhe kënaqësinë. Shpesh më pyesin pse Holanda i kushton rëndësi kaq të madhe Sundimit t&...

Lexo më shumë
Fjalimi i Ambasadorit të Zvicrës në Kosovë, Thomas Kolly, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)
Fjalimi i Ambasadorit të Zvicrës në Kosovë, Thomas Kolly, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)

Përshëndetje për Shkëlqesitë  dhe kolegët Shkëlqesia juaj kryeprokuror I shtetit z. Aleksandër Lumezi Shkëlqesia juaj ushtruese e detyrës se presidentit te Kosovës znj. Vjosa Osmani Shkëlqesia juaj ambasadori I Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë z. Philip Kosnett Shkëlqesia juaj ambasador, Shef i zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë / përfaqësues special I BE-së z. Tomas SZUNYOG   ...

Lexo më shumë
Fjalimi i Shefit të Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)
Fjalimi i Shefit të Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)

Shkëlqesia juaj Ushtruese e Detyrës së Presidentes, i nderuar z. Kryeprokuror i Shtetit Lumezi, i nderuar z. Kryetar i KPK-së Maloku, i nderuar Ministër i Drejtësisë Selimi, Ambasadorë Kosnett, Kolly dhe Lobbezoo, zonja dhe zotërinj. Ju jam shumë falënderues që më keni ftuar të flas në emër të BE-së. Edhe pse jemi duke kaluar këto kohë të vështira të Covid-it, është kënaqë...

Lexo më shumë
Fjalimi i Ambasadorit të SHBA-së në Kosovë, Philip Kosnett, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)
Fjalimi i Ambasadorit të SHBA-së në Kosovë, Philip Kosnett, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)

22 janar 2021 Mirëmëngjesi.  Fillimisht, më lejoni të falënderoj kryeprokurorin e shtetit Lumezi për ftesën për të folur sot gjatë konferencës vjetore të prokurorëve.  Fakti që sërish po ju drejtohem në mënyrë virtuale vetëm na i përkujton sërish testet e ndryshme me të cilat po përballemi gjatë kësaj kohe të padëgjuar.  Për fat të keq, ...

Lexo më shumë
Fjalimi i Kryesuesit të Këshillit Prokurorial të Kosovës, Jetish Maloku, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)
Fjalimi i Kryesuesit të Këshillit Prokurorial të Kosovës, Jetish Maloku, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)

I nderuar Kryeprokuror i Shtetit, E nderuara U.D., Presidente e Republikës së Kosovës, Të nderuar kolegë anëtarë të Këshillit dhe të gjithë ju që jeni pjesë e sistemit prokurorial, Të nderuar ambasadorë dhe përfaqësues të ambasadave të ndryshme, që veproni në Kosovë, Të nderuar mysafir, përfaqësues të institucioneve të sigurisë dhe drejtësisë, Te nderuar media dhe shoqëri civile, _________________________ &...

Lexo më shumë
Fjalimi i Ministrit të Drejtësisë në detyrë, Selim Selimi, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)
Fjalimi i Ministrit të Drejtësisë në detyrë, Selim Selimi, me rastin e mbajtjes së Konferencës Vjetore të Prokurorëve (VIDEO)

Të nderuar prokuror unë jam i njoftuar me punën tuaj, i di sfidat me të cilat ju ballafaqoheni, dhe e di që ju jeni shtylla kryesore e mbrojtjes së Kosovës dhe e mbrojtjes së Sundimit të Ligjit. Me ndryshimet e fundit në Procedurën Penale ju do të keni më shumë mundësi të i ndiqni të korruptuarit dhe do të keni më shumë mundësi që t’i ndiqni Krimet e Luftës. ...

Lexo më shumë