Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

AKTAKUZË PËR GJYKIM NË MUNGESË PËR DHUNIM SEKSUAL GJATË LUFTËS NË KOSOVË
AKTAKUZË PËR GJYKIM NË MUNGESË PËR DHUNIM SEKSUAL GJATË LUFTËS NË KOSOVË

  Prishtinë, 2 tetor 2023 - Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur sot aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër të pandehurit M.J. Prokuroria Speciale njofton se kjo është aktakuza e radhës për gjykim në mungesë, lidhur me një rast të dhunimit seksual gjatë luftës në Kosovë. Sipas aktakuzës, i pandehuri me iniciale M.J. si pjesëtarë i forcave policore ...

Lexo më shumë
ARRESTOHET NJË SERB PËR VEPRËN PENALE ‘’KRIME TË LUFTËS KUNDËR POPULLSISË CIVILE’’
ARRESTOHET NJË SERB PËR VEPRËN PENALE ‘’KRIME TË LUFTËS KUNDËR POPULLSISË CIVILE’’

  Prishtinë, 29 shtator 2023 –  Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton se pas një pune intensive hetimore të Policës së Kosovës, Drejtorisë për Hetimin e Krimeve të luftës dhe me autorizim të Prokurorit Special, është  arrestuar i dyshuari me inicialet M.P. i nacionalitetit serb, Shtetas i Kosovës dhe Serbisë, për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale ‘’Krimi i luftës kund&...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT NGA PROKURORIA SPECIALE DHE POLICIA E KOSOVËS
KOMUNIKATË E PËRBASHKËT NGA PROKURORIA SPECIALE DHE POLICIA E KOSOVËS

ME URDHËR TË PROKURORISË SPECIALE  POLICIA E KOSOVËS KRYEN URDHËR KONTROLL NË KOMUNAT VERIORE Prishtinë, 29 shtator 2023 –  Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton opinionin publik se me kërkesë të PSRK-së dhe me urdhër të Gjykatës, në koordinim me EULEX-in dhe KFOR-in, Njësia Speciale e Policisë së Kosovës, ka zhvilluar sot aksion për bastisje në pesë (5) lokacione të ndryshme n&...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj dy personave për futje​ të narkotikëve në burgun e Dubravës
Aktakuzë ndaj dy personave për futje​ të narkotikëve në burgun e Dubravës

  Pejë, 28 shtator 2023- Prokuroria Themelore në Pejë, departamenti i krimeve të rënda, ka ngritur aktakuzë kundër dy personave, V.J. dhe B.S., për shkak se kanë kryer veprën penale “Blerja posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge” nga neni 267, paragrafi 2, lidhur me nenin 275, paragrafi 1, pika 1.8  dhe nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.             T&...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj dhjetë personave për veprat penale të importit dhe eksportit të armëve, kultivimit të narkotikëve dhe falsifikim dokumenti
Aktakuzë ndaj dhjetë personave për veprat penale të importit dhe eksportit të armëve, kultivimit të narkotikëve dhe falsifikim dokumenti

  Pejë, 28 shtator 2023 - Prokuroria Themelore në Pejë, departamenti për krime të rënda, ka ngritur aktakuzë ndaj dhjetë personave (H.S., R.Gj., M.H., K.L., F.L., M.N., S.J., H.J., S.B. dhe Sh.J) për veprat penale “Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse”, “Kultivimi i bimës së hashashit, shkurres së kokainës ose bim&...

Lexo më shumë
KRYEPROKURORI SHALA PRET NË TAKIM NJË DELEGACION TË PROKURORËVE PALESTINEZ
KRYEPROKURORI SHALA PRET NË TAKIM NJË DELEGACION TË PROKURORËVE PALESTINEZ

  Prizren, 27 shtator 2023 - Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prizren priti në takim një delegacion të prokurorëve palestinez të kryesuar nga zëvendëskryeprokurori i Përgjithshëm, njëkohësisht Shef Departamentit të Inspektimit në Prokurorinë Publike, z.Khaled Jamal. Të mbështetur nga UNDP PAPP, delegacioni palestinez ishte interesuar për tu njoftuar për rolin, strukturën dhe funksionimin e sistemit në Prokuroritë Themelore të Kosovës, e në ve&...

Lexo më shumë
Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit priti në takim një delegacion të prokurorëve palestinez
Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit priti në takim një delegacion të prokurorëve palestinez

  Prishtinë, 26 Shtator 2023 – Me iniciativë dhe mbështetur nga UNDP PAPP një delegacion i prokurorëve palestinez të kryesuar nga Zëvendësprokuror i Përgjithshëm, njëkohësit Shef i Departamentit të Inspektimit në Prokurorinë Publike, z. Khaled Jamal Mohamad Awad, kanë qëndruar për një vizitë studimore në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit, ku janë pritur nga Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, z. Besim ...

Lexo më shumë
PROKURORIA SPECIALE KA BËRË KËRKESË PËR CAKTIMIN E PARABURGIMIT KUNDËR TRE PERSONAVE
PROKURORIA SPECIALE KA BËRË KËRKESË PËR CAKTIMIN E PARABURGIMIT KUNDËR TRE PERSONAVE

  Prishtinë, 26 shtator 2023 –  Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton opinionin publik se ka bërë një (1) kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit ndaj tre (3) personave V.T. B.S dhe D.M. për vepra të ndryshme penale. Prokuroria Speciale njofton opinionin se kërkesa është bërë kundër tre (3) të pandehurve për veprat penale “Veprat e rënda kundër rendit kushtetues ...

Lexo më shumë