Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

KRYEPROKURORI SHALA PRET NË TAKIM NJË DELEGACION TË PROKURORËVE PALESTINEZ
KRYEPROKURORI SHALA PRET NË TAKIM NJË DELEGACION TË PROKURORËVE PALESTINEZ

  Prizren, 27 shtator 2023 - Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prizren priti në takim një delegacion të prokurorëve palestinez të kryesuar nga zëvendëskryeprokurori i Përgjithshëm, njëkohësisht Shef Departamentit të Inspektimit në Prokurorinë Publike, z.Khaled Jamal. Të mbështetur nga UNDP PAPP, delegacioni palestinez ishte interesuar për tu njoftuar për rolin, strukturën dhe funksionimin e sistemit në Prokuroritë Themelore të Kosovës, e në ve&...

Lexo më shumë
Kryeprokurori i Prizrenit priti në takim përfaqësues nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë së Shqipërisë
Kryeprokurori i Prizrenit priti në takim përfaqësues nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë së Shqipërisë

  Prizren, 21 shtator 2023 – Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prizren z.Admir Shala, ka pritur në takim përfaqësues nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë së Shqipërisë, kryesuar nga Kryetari i këtij këshilli z.Alfred Balla. Qëllimi i kësaj vizite ishte diskutimi për fuqizimin e bashkëpunimit në aspektin e drejtësisë ndërmjet dy vendeve.  Gjatë këtij takimi, u shkëmbyen mendime dhe eksperienca p&...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër një personi për grabitje dhe armëmbajte pa leje
Aktakuzë kundër një personi për grabitje dhe armëmbajte pa leje

  Prizren, 11 shtator 2023 - Prokuroria Themelore në Prizren – Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër D.G., për shkak të dyshimit të bazuar mirë se i njëjti ka kryer veprat penale “Grabitja” nga neni 317, Grabitja” e ngelur në tentativë nga neni 317 paragrafi 3 lidhur me paragrafin 1 e lidhur me nenin 28, si dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” nga neni 366, të Kodit Penal të ...

Lexo më shumë
Arrestohen tre persona për rastin e sulmit të Kryetarit të Federatës së Peshkatarëve dhe Rojeve të Peshkimit në Liqenin e Vërmicës
Arrestohen tre persona për rastin e sulmit të Kryetarit të Federatës së Peshkatarëve dhe Rojeve të Peshkimit në Liqenin e Vërmicës

  Prizren, 07 shtator 2023 - Prokuroria Themelore në Prizren – Departamenti i Përgjithshëm, ka arrestuar edhe tre (3) persona A.S., S.P., dhe I.S, për shkak të dyshimit të bazuar mirë, se me datë 02.09.2023 rreth orës 06:15, në fshatin Vërmicë, komuna e Prizrenit, saktësisht tek bregu i liqenit “Drini i Bardhë”, derisa të dëmtuarit M.V., L.M., N.Rr., po bënin inspektimin në liqenin “Drini i Bardhë” lidhur me ...

Lexo më shumë
NJOFTIM PËR MEDIA
NJOFTIM PËR MEDIA

  Prizren, 04 shtator 2023 - Prokuroria Themelore në Prizren,  njofton opinionin se mbrëmë me 03 shtator 2023, rreth orës 19:00 në Prizren në lagjen “Arbana”, ka ndodhur një vrasje me armë zjarri. Sipas hetimeve të para të prokurorisë, i dyshuari A.G., pas një mosmarrëveshje që kishte pasur me viktimën B.M., ka shtënë me armë zjarri në drejtim të tij. Si pasojë e plagëve të marra, viktima ka ndërruar ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër dymbëdhjetë personave për vepra të ndryshme penale
Aktakuzë kundër dymbëdhjetë personave për vepra të ndryshme penale

  Prizren, 20 korrik 2023 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve: Sh.K., V.Gj., B.K., E.K., Z.Xh., Z. (F)Xh., P.Xh., K.Q., G.K., L.K., Q.K., dhe R.K., për shkak të dyshimit të bazuar mirë se të njëjtit kanë kryer veprat penale “Vrasje e rëndë” e ngelur në tentativë nga neni 173 , “Mbajtja në pronësi, kontroll ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër njëmbëdhjetë personave për vepra të ndryshme penale
Aktakuzë kundër njëmbëdhjetë personave për vepra të ndryshme penale

  Prizren, 18 korrik 2023 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve: M.U., F.M., A.B., A.B., J.B., S.M., L.M., A.M., I.B., A.B., dhe I.S., për shkak të dyshimit të bazuar mirë se të njëjtit kanë kryer veprat penale “Lëndimi i rëndë trupor” nga neni 186, “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar t&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për vrasje të rëndë
Aktakuzë për vrasje të rëndë

  Prizren, 14 korrik 2023 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurës N.A., për shkak të dyshimit të bazuar mirë se e njejta ka kryer veprën penale “Vrasja e rëndë”nga neni 173 paragrafi 1, nënparagrafi 1.3, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Sipas aktakuzës, e pandehura N.A., me dashje ka privuar nga jeta anëtarin e familjes &...

Lexo më shumë