Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kryesuesi Maloku ka prezantuar punën njëvjeçare të KPK-së
Kryesuesi Maloku ka prezantuar punën njëvjeçare të KPK-së

Prishtinë, 30 dhjetor 2021 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Jetish Maloku, në konferencën e fundvitit për media, ka prezantuar veprimtarinë njëvjeçare (2021) të Këshillit Prokurorial të Kosovës, rezultatet dhe sfidat me të cilat Këshilli është ballafaquar në realizim të mandatit të tij, si dhe planifikimin për vitin 2022. Kryesuesi Maloku me këtë rast ka thënë: “Me lejoni fillimisht t’ju njoftoj q&...

Lexo më shumë
Mbahet takimi i 207-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës
Mbahet takimi i 207-të i Këshillit Prokurorial të Kosovës

Prishtinë, 28 dhjetor 2021 – Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), i udhëhequr nga Kryesuesi Jetish Maloku, ka mbajtur takimin e 207-të me radhë, në përputhje me të gjitha masat mbrojtëse kundër pandemisë Covid-19. Në fillim të këtij takimi është miratuar Rregullorja për menaxhimin e lëndëve përmes sistemit elektronik (SMIL) në sistemin prokurorial dhe Udhëzuesi themelor i referimit për organet parahetuese dhe hetuese disiplinore pë...

Lexo më shumë
Vlerësohen lartë sistemi prokurorial për respektim të barazisë gjinore, përfshirje, diversitet dhe përfaqësim të barabartë
Vlerësohen lartë sistemi prokurorial për respektim të barazisë gjinore, përfshirje, diversitet dhe përfaqësim të barabartë

Prishtinë, 22 dhjetor 2021 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Jetish Maloku, Zëvendëskryesuesi, anëtarë të Këshillit, Zëvendëskryeprokurorja e Shtetit, U.D. i Drejtorit të Përgjithshëm të Sekretariatit të KPK-së dhe zyrtarë të administratës, kanë marrë pjesë në prezantimin e Raportit “Vlerësimi i përfshirjes institucionale në aspektin gjinor dhe social të Prokurorisë së Kosovës&...

Lexo më shumë
Mbahet testi me shkrim i kandidatëve për prokurorë të shtetit
Mbahet testi me shkrim i kandidatëve për prokurorë të shtetit

Prishtinë, 19 dhjetor 2021 – Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike në Vushtrri po mbahet testi me shkrim i kandidatëve, të cilët kanë kaluar testin kualifikues për prokurorë të shtetit. Në kuadër të këtij procesi rekrutues të 16 prokurorëve në prokuroritë themelore morën pjesë 180 kandidatë, prej të cilëve 62 kandidatë i p&...

Lexo më shumë
Komisioni për Buxhet, Financa dhe Personel aprovoi Planin e prokurimit për vitin 2022
Komisioni për Buxhet, Financa dhe Personel aprovoi Planin e prokurimit për vitin 2022

Prishtinë, 17 dhjetor 2021 - Komisioni për Buxhet, Financa dhe Personel i KPK-së, i kryesuar nga prokurorja Ariana Shajkovci, ka mbajtur takimin e radhës, në të cilin është diskutuar Plani i prokurimit për vitin 2022. Anëtarët e Komisionit për Buxhet, Financa dhe Personel kanë shqyrtuar të gjitha kontratat që planifikohen të sigurohen gjatë vitit 2022 dhe janë njoftuar në detaje për nevojat që duhet të plotësohen përmes proceduarve t&...

Lexo më shumë
Prezantohet Raporti nga monitorimi në drejtësi i EULEX-it
Prezantohet Raporti nga monitorimi në drejtësi i EULEX-it

Prishtinë, 16 dhjetor 2021 – Zëvendëskryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Veton Shabani, ka marrë pjesë në publikimin e Raportit të monitorimit në drejtësi nga Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit, EULEX, për periudhën mars-tetor 2021. Në këtë ngjarje, në të cilën kanë marrë pjesë krerët e institucioneve vendore dhe ndërkombëtare të drejtësisë, Zë...

Lexo më shumë
Maloku dhe Lumezi vizitojnë institucionet e drejtësisë në Strasburg
Maloku dhe Lumezi vizitojnë institucionet e drejtësisë në Strasburg

Prishtinë, 15 dhjetor 2021 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Jetish Maloku dhe Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, kanë zhvilluar një vizitë katërditëshe në Strasburg, të cilën e ka organizuar Këshilli i Evropës. Në kuadër të kësaj vizite, Kryesuesi i KPK-së, Maloku dhe Kryeprokurori i Shtetit, Lumezi, vizitë kjo, në të cilën po marrin pjesë përfaqësuesit ...

Lexo më shumë
Opinioni i Komisionit të Venecias siguron pavarësinë e sistemit prokurorial
Opinioni i Komisionit të Venecias siguron pavarësinë e sistemit prokurorial

Prishtinë, 14 dhjetor 2021 – Këshill Prokurorial i Kosovës (KPK) mirëpret opinionin e Komisionit të Venecias lidhur me draft-amendamentimin e Ligjit për KPK-në.  Ky opinion siguron ndarjen e pushteteve dhe pavarësinë e sistemit prokurorial duke ritheksuar se iniciativat e ndërmarra nga Ministria e Drejtësisë për të ndryshuar Ligjin për KPK-në me këto propozime janë në kundërshtim me praktikat dhe standardet ndërkombëtare. Në opinion, pë...

Lexo më shumë