Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kryesuesi Hyseni ka prezantuar punën një vjeçare të KPK-së
Kryesuesi Hyseni ka prezantuar punën një vjeçare të KPK-së

Prishtinë, 30 dhjetor 2020 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Bahri Hyseni, në konferencën e fundvitit për media, ka prezantuar veprimtarinë njëvjeçare (2020) të Këshillit Prokurorial të Kosovës, rezultatet dhe sfidat me të cilat Këshilli është ballafaquar në realizim të mandatit të tij, si dhe planifikimin për vitin 2021. Kryesuesi Hyseni me këtë rast ka thënë: “Me lejoni në fillim të ju ...

Lexo më shumë
Komisioni për Administrimin e Prokurorive mbanë takimin e fundit për këtë vit
Komisioni për Administrimin e Prokurorive mbanë takimin e fundit për këtë vit

Prishtinë, 28 dhjetor 2020 – Komisioni për Administrimin e Prokurorive i Këshillit Prokurorial të Kosovës, i udhëhequr nga kryesuesja e komisionit Radica Milic, ka mbajtur takimin e radhës. Në këtë takim Kryesuesja i njoftoi anëtarët e Komisionit lidhur raportin për gjendjen e lëndëve të vjetra - shpërndarja e lëndëve tek prokurorët në Prokurorinë Themelore në Gjakovë.  Komisioni gjatë takimit diskutoi edhe ...

Lexo më shumë
Zgjedhet Kryeprokurori i Prokurorisë së Apelit dhe kryeprokurorët e 6 prokurorive themelore
Zgjedhet Kryeprokurori i Prokurorisë së Apelit dhe kryeprokurorët e 6 prokurorive themelore

Prishtinë, 24 dhjetor 2020 – Këshilli Prokurorial i Kosovës, i drejtuar nga Kryesuesi Bahri Hyseni, ka mbajtur takimin e 191-të me radhë. Takimi i sotëm ka filluar me shqyrtimin e Rregullores për angazhimin dhe përcaktimin e tarifave për kompensimin e përkthyesve dhe interpretëve që angazhohen në sistemin prokurorial, Rregullore e cila edhe u miratua nga anëtarët e Këshillit. Në vazhdim u prezantua dhe u diskutua Raporti i Komisionit për rishqyrtim të ...

Lexo më shumë
Komisioni për Çështje Normative prezanton aktivitetet e realizuara gjatë vitit 2020
Komisioni për Çështje Normative prezanton aktivitetet e realizuara gjatë vitit 2020

Prishtinë, 23 dhjetor 2020 – Komisioni për Çështje Normative, i udhëhequr nga Kryesuesi Zejnullah Gashi ka mbajtur takimin e fundit për vitin 2020, me ç’rast ka bërë përmbledhjen e aktiviteteve dhe punëve të realizuara gjatë këtij viti. Në këtë takim u tha se përkundër situatës së krijuar me pandeminë COVID-19, Komisioni për Çështje Normative nuk i ka ndalur aktivitetet e tij, me qëllim ...

Lexo më shumë
Mbahet punëtori lidhur me menaxhimin aktiv
Mbahet punëtori lidhur me menaxhimin aktiv

Prishtinë, 15 dhjetor 2020 – Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) në bashkëpunim me projekti holandez CILC, kanë mbajtur punëtori dy ditore ku kanë diskutuar për menaxhimin aktiv. Në këtë punëtori kanë marrë pjesë kryeprokurorë, udhëheqës të Sekretariatit dhe Njësitit të KPK-së, administratorë të prokurorive dhe udhëheqës të njësive tjera. Gjatë kësaj punëtorie janë trajtuar ...

Lexo më shumë
Vlerësohet bashkëpunimi me EULEX-in
Vlerësohet bashkëpunimi me EULEX-in

Prishtinë, 14 dhjetor 2020 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Bahri Hyseni, ka zhvilluar një takim në distancë me përfaqësuesit e Drejtorisë për Qasje të Integruar për Siguri dhe Paqe të Shërbimit Evropian për Veprim të Jashtëm, me përfaqësuesit e Kapaciteteve Civile për Planifikim dhe Realizim, me përfaqësuesit e Deskut të EEAS për Ballkanin Perëndimor dhe përfaq&...

Lexo më shumë
Fillon intervistimi i kandidatëve për kryeprokuror të Prokurorisë së Apelit dhe kryeprokurorë të 6 prokurorive themelore
Fillon intervistimi i kandidatëve për kryeprokuror të Prokurorisë së Apelit dhe kryeprokurorë të 6 prokurorive themelore

Prishtinë, 7 dhjetor 2020 – Ka filluar procesi i intervistimit të kandidatëve për kryeprokuror të Prokurorisë së Apelit dhe për Kryeprokurorë të prokurorive themelore të Ferizajt, Gjilanit, Prizrenit, Gjakovës, Pejës dhe Mitrovicës. Paneli për përzgjedhjen e Kryeprokurorit të Prokurorisë së Apelit përbëhet nga 5 anëtarë të Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), përfshirë Kryeprokurorin e Shtetit, dhe kryesohet nga Kryesuesi i ...

Lexo më shumë
Kryesuesi Hyseni dhe Ministri Selimi diskutuan për procesin e Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit
Kryesuesi Hyseni dhe Ministri Selimi diskutuan për procesin e Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit

Prishtinë, 3 dhjetor 2020 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Bahri Hyseni, ka pritur në takim Ministrin e Drejtësisë, Selim Selimi, ku kanë diskutuar për veprimet drejt finalizimit të draftit të Strategjisë që del nga procesi i Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit. Në fillim të takimit, Kryesuesi Hyseni pasi vlerësoi punën që është duke u bërë gjatë procesit të Rishikimit Funksional të Sektorit ...

Lexo më shumë