Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kërkohet paraburgim për dy të dyshuarat në rastin e keqtrajtimit të fëmijës në çerdhen e Fushë Kosovës
Kërkohet paraburgim për dy të dyshuarat në rastin e keqtrajtimit të fëmijës në çerdhen e Fushë Kosovës

  Prishtinë, 20 shtator 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në gjykatën kompetente, ndaj të pandehurave N.M. dhe N.H., për shkak të veprave penale “Keqtrajtimi gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike”, nga neni 195 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së dhe “Lëndimi i lehtë trupor”, nga neni 185 paragrafi 3, pika 3.1 lidhur me paragrafin 1, pika 1.4 të ...

Lexo më shumë
Prokurori i Shtetit urdhëron ndalimin e një personi për marrje ryshfeti
Prokurori i Shtetit urdhëron ndalimin e një personi për marrje ryshfeti

  Prishtinë, 4 shtator 2023 –Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Departamenti për Krime të Rënda, konkretisht Njësiti për Krime Ekonomike dhe Korrupsion, ka urdhëruar ndalimin e personit me inicialet S.D., në cilësinë e mjekut në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “Marrja e ryshfetit”, sipas KPRK-së. Prokuroria në koordinim me Policinë është ...

Lexo më shumë
Aktakuzë me kërkesë për caktim të paraburgimit kundër një personi për kanosje të një deputeteje
Aktakuzë me kërkesë për caktim të paraburgimit kundër një personi për kanosje të një deputeteje

  Prishtinë, 29 korrik 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit, ka ngritur aktakuzë me kërkesë për caktim të masës së paraburgimit pranë gjykatës kompetente, ndaj të pandehurit A.B., për shkak të veprës penale “Kanosja”, nga neni 181, paragrafi 3 lidhur me paragrafin 2 të KPRK-së. Sipas aktakuzës, i pandehuri i lartcekur, më 02.05.2023, rreth orës 19:00, përmes rrjetit social “facebook”, me dashje dhe me ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj personit i cili falsifikoi kontratën mbi shitblerjen e një parcele në emër dhe vulë të një notereje dhe dokumente të tjera   
Kërkohet paraburgim ndaj personit i cili falsifikoi kontratën mbi shitblerjen e një parcele në emër dhe vulë të një notereje dhe dokumente të tjera  

  Prishtinë, 6 korrik 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në Gjykatën kompetente, ndaj të pandehurit E.C., për shkak të veprave penale “Falsifikimi i dokumenteve”, “Legalizimi i përmbajtjes së rreme” dhe “Mashtrimi”, sipas KPRK-së. I pandehuri i lartcekur është ndaluar me urdhër të Prokurorit të Shtetit më 05.07.2023, pasi dyshohet se në vitin 2019 në Prishtinë, ...

Lexo më shumë
Shënohet Dita Botërore e Mjedisit me mbjelljen e 30 drunjëve në Prokurorinë Themelore të Prishtinës
Shënohet Dita Botërore e Mjedisit me mbjelljen e 30 drunjëve në Prokurorinë Themelore të Prishtinës

  Prishtinë, 5 qershor 2023 – Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Kujtim Munishi priti përzemërsisht përfaqësues nga EULEX, për ta shënuar Ditën Botërore të Mjedisit, në të cilën u mbollën rreth 30 drunjë në Pallatin e Drejtësisë në Prishtinë, më konkretisht në Prokurorinë Themelore të Prishtinës. Kjo iniciativë u realizua pikërisht në këtë ditë ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për rastin e “PAYKOS”
Aktakuzë për rastin e “PAYKOS”

  Prishtinë, 4 maj 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, më 3 maj 2023, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit A.M., për shkak të veprës penale “Lidhja e kontratës së dëmshme”, nga neni 291 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1, dhe lidhur me nenin 81 paragrafi 1 nën paragrafi  1.2 dhe 1.5 të KPRK-së. Sipas aktakuzës, i pandehuri, në cilësinë e Kryeshefit Ekzekutiv të Telekomit ...

Lexo më shumë
U.D. Kryeprokurori i Shtetit kërkon nga kryeprokurorët e prokurorive angazhim në forcimin e sundimit të ligjit
U.D. Kryeprokurori i Shtetit kërkon nga kryeprokurorët e prokurorive angazhim në forcimin e sundimit të ligjit

Prishtinë, 20 janar 2023 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, z. Besim Kelmendi, ka mbajtur takim të Kolegjiumit të kryeprokurorëve të prokurorive të vendit, në të cilin morën pjesë kryeprokurorët, përfaqësues të prokurorive dhe prokurorët e Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, me të cilët diskutuan çështje të ndryshme profesionale. Gjatë këtij takimi u diskutua për përgatitjet që ...

Lexo më shumë
Arrestohet në flagrancë dhe ndalohet me urdhër të Prokurorit të Shtetit i dyshuari i cili e shantazhoi të dëmtuarën se do t’i publikonte fotografi denigruese në rrjetet sociale
Arrestohet në flagrancë dhe ndalohet me urdhër të Prokurorit të Shtetit i dyshuari i cili e shantazhoi të dëmtuarën se do t’i publikonte fotografi denigruese në rrjetet sociale

Prishtinë, 20 janar 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas zbatimit të Masave të Fshehta të Hetimit dhe Vëzhgimit nga Prokurori i Shtetit në koordinim të plotë me Njësinë e Hetimeve të Stacionit Policor të Fushë Kosovës dhe asistencës nga Njësitë relevante të Stacionit Policor të Ferizajt, sot në orët e mëngjesit, të 20 janarit 2023, në sheshin e qytetit të Ferizajt, është ...

Lexo më shumë