Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Diskutohet efikasiteti në kryerjen e lëndëve përmes procedurës së ndërmjetësimit me përfaqësues nga International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL)
Diskutohet efikasiteti në kryerjen e lëndëve përmes procedurës së ndërmjetësimit me përfaqësues nga International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL)

  Prishtinë, 2 maj 2023 – Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, si vazhdimësi nga bashkëpunimi me përfaqësues të International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL), Program i Ndërmjetësimit për Sundimin e Ligjit në Kosovë, i implementuar nga Shërbimi Federal i Ndërmjetësimit dhe Pajtimit (FMCS) i SHBA-së, me të cilët ka mbajtur takim më 24 prill 2023, me qëllim të krijimit të mekanizmave mbi ngritjen e nivelit t&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për rastin e “PAYKOS”
Aktakuzë për rastin e “PAYKOS”

  Prishtinë, 4 maj 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, më 3 maj 2023, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit A.M., për shkak të veprës penale “Lidhja e kontratës së dëmshme”, nga neni 291 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1, dhe lidhur me nenin 81 paragrafi 1 nën paragrafi  1.2 dhe 1.5 të KPRK-së. Sipas aktakuzës, i pandehuri, në cilësinë e Kryeshefit Ekzekutiv të Telekomit ...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË PËR MEDIA
KOMUNIKATË PËR MEDIA

Prishtinë, 22 mars 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas ndërmarrjes se veprimeve paraprake hetimore, Prokurori i Shtetit ka lëshuar aktvendim mbi ndalimin e Kryetarit të Federatës së Futbollit të Kosovës, për shkak të dyshimit të kryerjes së veprave penale “Keqpërdorimi i besimit”, nga neni 330 dhe “Shmangie nga tatimi”, nga neni 307 të KPRK-së. I njëjti me urdhër të Prokurorit të Shtetit është d&...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër një personi për konflikt interesi
Aktakuzë kundër një personi për konflikt interesi

Prishtinë, 2 mars 2023– Prokuroria Themelore në Prishtinë, konkretisht Njësiti për Krime Ekonomike dhe Korrupsion, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit, pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit G.Th., për shkak të veprës penale “Konflikti i interesit”, nga neni 417 paragrafi 1 të KPRK-së. Sipas aktakuzës, i pandehuri i lartcekur, në cilësi të personit zyrtar (mjek) në Qendrën e Mjekësisë Familjare ...

Lexo më shumë
Njoftim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë
Njoftim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë

Prishtinë, 24 shkurt 2023 –  Duke u nisur nga shkrimet e publikuara ditëve të fundit në portalet vendore, lidhur me rastet e kurdisjeve të ndeshjeve futbollistike kosovare, Prokuroria Themelore në Prishtinë njofton opinionin publik se, është duke i trajtuar këto raste, andaj për shkak të integritetit të procesit në të cilën gjenden, nuk mund të japim detaje të tjera për opinionin e gjerë.    

Lexo më shumë
Prokurorë nga Prokuroria Themelore në Prishtinë me përfaqësues nga EULEX-i shënojnë Ditën ndërkombëtare për mbrojtjen e klimës
Prokurorë nga Prokuroria Themelore në Prishtinë me përfaqësues nga EULEX-i shënojnë Ditën ndërkombëtare për mbrojtjen e klimës

Prishtinë, 22 tetor 2021– Për nderë të 24 tetorit, Ditës ndërkombëtare për mbrojtjen e klimës, prokurorët e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, kanë luajtur një lojë miqësore futbolli me përfaqësues nga EULEX-i. Ky aktivitet rekreativ është organizuar nga EULEX dhe është zhvilluar në një qendër sportive në fshatin Kishnicë, të komunës së Graçanicës. Pas pë...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË PËR MEDIA
KOMUNIKATË PËR MEDIA

Prishtinë, 01 mars 2021 – Prokuroria Themelore e Prishtinës njofton opinionin publik se me urdhër të saj është shoqëruar për intrevistim Drejtori i Përgjithshëm dhe një zyrtare e Sekretariatit të Këshillit Prokurorial të Kosovës. Të lartcekurit janë shoqëruar në Polici për tu intervistuar lidhur për veprimet që dyshohet se ata i kanë kryer. Me aktvendim të prokurorit të shtetit të lartcekurit janë ndaluar p&...

Lexo më shumë