Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

AKTAKUZË PËR KRIME TË LUFTËS KUNDËR POPULLATËS CIVILE
AKTAKUZË PËR KRIME TË LUFTËS KUNDËR POPULLATËS CIVILE

  Prishtinë, 4 maj 2023 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur sot, në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, aktakuzë në mungesë kundër të pandehurit me inicialet Ç.A. Prokuroria Speciale njofton se i akuzuar Ç.A. në periudhën kohore janar - maj 1999, duke bashkëvepruar me një grup njerëzish kriminal (tani për tani të pa identifikuar), të organizuar, të  veshur me uniforma policore, paramilitare, ushtarake, ka ...

Lexo më shumë
PROKURORIA SPECIALE KA NGRITUR AKTAKUZËN E PARË NË MUNGESË, PËR DHUNIM GJATË LUTËS NË KOSOVË
PROKURORIA SPECIALE KA NGRITUR AKTAKUZËN E PARË NË MUNGESË, PËR DHUNIM GJATË LUTËS NË KOSOVË

  Prishtinë, 2 maj 2023 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur sot, në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, aktakuzën e parë në mungesë, ndaj të akuzuarit me iniciale D.R. për dhunim gjatë lutës në Kosovë. Prokuroria Speciale njofton se ndaj të akuzuarit D.R. ka siguruar prova se, si pjesëtarë i forcave rezervë ushtarake të Serbisë, në kohën e luftë...

Lexo më shumë
Vrasje e rëndë në fshatin Kijevë, Komuna e Malishevës
Vrasje e rëndë në fshatin Kijevë, Komuna e Malishevës

  Gjakovë, 28 prill 2023 – Prokuroria Themelore në Gjakovë njofton opinionin se sot ka ndodhur një vrasje e rëndë në fshatin Kijevë, Komuna e Malishevës. Me datë 28.04.2023, rreth orës 09:50/h në fshatin Kijevë, Komuna e Malishevës, i dyshuari B.B pas një mosmarrëveshje me përdorimin e armës së zjarrit duke shtënë ka privuar nga jeta tani të ndjerin S.B, ashtu që pas marrjes së njoftimit nga policia e ...

Lexo më shumë
PROCESI I VOTIMIT NË KATËR KOMUNAT KALON PA ASNJË RAST
PROCESI I VOTIMIT NË KATËR KOMUNAT KALON PA ASNJË RAST

  Prishtinë, 23 prill 2023 – Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik se gjatë gjithë ditës ka mbikëqyrë procesin e jashtëzakonshëm zgjedhor në katër komunat e Republikës së Kosovës, për kryetar të Komunës në  Mitrovicën Veriore, Leposaviq, Zveçan dhe Zubin Potok, ndërsa të parakohshme për dy kuvendet komunale në Zveçan dhe Leposaviq. Pas përfundimit të procesit të votimit dhe ...

Lexo më shumë
PROKURORI I SHTETIT NË MBROTJE TË VOTËS
PROKURORI I SHTETIT NË MBROTJE TË VOTËS

  Prishtinë, 23 prill 2023 – Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik se është duke mbikëqyrë procesin e jashtëzakonshëm zgjedhor në katër komunat e Republikës së Kosovës, për kryetar të Komunës në  Mitrovicën Veriore, Leposaviq, Zveçan dhe Zubin Potok, ndërsa të parakohshme për dy kuvendet komunale në Zveçan dhe Leposaviq. Që nga ora shtatë e mëngjesit të ditës ...

Lexo më shumë
Prokuroria Speciale ka bërë kërkesë për caktim të paraburgimit ndaj pandehurit N.K
Prokuroria Speciale ka bërë kërkesë për caktim të paraburgimit ndaj pandehurit N.K

  Prishtinë 20 prill 2023 - Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka bërë kërkesë për caktimin e paraburgimit pranë Gjykatës Themelore në Prishtinë – Departamenti Speciale, ndaj të pandehurit me inicialet N.K. për shkak të dyshimit të bazuar se i  njëjti ka kryer veprat penale ‘’Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’’  nga neni 414 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 të KPRK,  ‘’...

Lexo më shumë
Urimi i Ushtruesit të Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, z. Besim Kelmendi, me rastin e Festës së Fiter Bajramit
Urimi i Ushtruesit të Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, z. Besim Kelmendi, me rastin e Festës së Fiter Bajramit

  Prishtinë, 20 prill 2023 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, z. Besim Kelmendi, ju përcjellë urimet më të përzemërta gjithë besimtarëve mysliman me rastin e Festës së Fiter Bajramit, duke ju uruar paqe, harmoni dhe prosperitet në familje!

Lexo më shumë
Arrestohet një person për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar, ushtrim i ndikimit si dhe konflikti i interesit
Arrestohet një person për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar, ushtrim i ndikimit si dhe konflikti i interesit

  Prishtinë, 19 prill 2023 – Me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Policia e Kosovës, ka arrestuar një person me inicialet N.K. për shkak të dyshimit të bazuar se i  njëjti ka kryer veprat penale ‘’Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’’  nga neni 414 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 të KPRK,  ‘’Ushtrimi i ndikimit’’  nga neni 424 paragrafi 1 të KPRK-së, dhe ...

Lexo më shumë