Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

NJOFTIM NGA ZYRA E KRYEPROKURORIT TË SHTETIT
NJOFTIM NGA ZYRA E KRYEPROKURORIT TË SHTETIT

Prishtinë, 1 korrik 2022 – Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, nëpërmjet këtij njoftimi për media, shpreh reagimin lidhur me shkrimin e publikuar në mediumin online, Paparaci.com, ku janë publikuar informata për Ushtruesin e Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, të cilat janë të paqëndrueshme, të pabazuara, nuk kanë të bëjnë asgjë me realitetin dhe kanë për qëllim denigrimin e autoritetit dhe prestigjit të U....

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër dy zyrtarëve policor për keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike dhe lëndim të lehtë trupor
Aktakuzë kundër dy zyrtarëve policor për keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike dhe lëndim të lehtë trupor

Prishtinë, 30 qershor 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit, pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurve V.M., dhe A.A., në drejtim të veprave penale “Keqtrajtimi gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike” nga neni 195, paragrafi 1 lidhur me nenin 31 të KPRK-së, si dhe veprën penale “Lëndimi i lehtë trupor” nga neni 185, paragrafi 1, nën paragrafi 1.4 lidhur me nenin 31 t&...

Lexo më shumë
Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit u prit në takim nga Ministrja e Drejtësisë
Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit u prit në takim nga Ministrja e Drejtësisë

Prishtinë, 29 qershor 2022 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, është pritur në takim nga Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu. Në këtë takim, të dy bashkëbiseduesit diskutuan lidhur me reformën në drejtësi, me ç‘rast shprehën mendimet e tyre pas opinionit të Komisionit të Venecias dhe u dakorduan për vazhdimin e bashkëpunimit dhe të takimeve edhe në të ardhmen.

Lexo më shumë
Prokuroria Speciale ngre aktakuzë kundër katër personave për blerje, posedim, shpërndarje dhe shitje të paautorizuar të narkotikëve të rrezikshëm dhe substancave psikotrope
Prokuroria Speciale ngre aktakuzë kundër katër personave për blerje, posedim, shpërndarje dhe shitje të paautorizuar të narkotikëve të rrezikshëm dhe substancave psikotrope

Prishtinë, 28 qershor 2022 - Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton se, sot, më 28.06.2022, pas një pune hetimore disamujore, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve: S.K, N. A, P.C dhe B.C, për shkak se të njëjtit në bashkëveprim kanë kryer veprën penale të blerjes, posedimit, shpërndarjes dhe shitjes së paautorizuar të narkotikëve të rrezikshëm dhe substancave psikotrope, nga neni 267, paragrafi 1 lidhur me nenin 31 ...

Lexo më shumë
Aktakuzë lidhur me rastin e vrasjes së Marigona Osmanit
Aktakuzë lidhur me rastin e vrasjes së Marigona Osmanit

Ferizaj, 28 Qershor 2022 –Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti i Krimeve të Rënda, njofton opinionin publik se ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve Dardan Krivaça dhe Arbër Sejdiu, të cilët gjenden në paraburgim nga muaji gusht 2021, lidhur me rastin e vrasjes së Marigona Osmanit.   Sipas aktakuzës së Prokurorisë, me datë 22 Gusht 2021, të pandehurit Dardan Krivaça dhe Arbër Sejdiu, me dashje dhe në bashkëkryerje e privojnë nga jeta tani ...

Lexo më shumë
Arrestohet një person për krime të luftës
Arrestohet një person për krime të luftës

Prishtinë, 27 qershor 2022 - Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, njofton opinion publik se, pas një pune hetimore disamujore nga ana e Njësisë për Hetimin e Krimeve të Luftës në kuadër të Policës së Kosovës në bashkëpunim me Prokurorin e Shtetit, sot, me datën 27.06.2022 ka arrestuar shtetasin M.D. nga fshati Vitomiricë, Komuna e Pejës, i nacionalitetit malazias, shtetas i Republikës së Kosovës, p&...

Lexo më shumë
U.D. Kryeprokurori Kelmendi priti në takim lamtumirës Këshilltarin  Ligjor të Departamentit Amerikan të Drejtësisë, Michael Grant
U.D. Kryeprokurori Kelmendi priti në takim lamtumirës Këshilltarin  Ligjor të Departamentit Amerikan të Drejtësisë, Michael Grant

Prishtinë, 24 qershor 2022 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, ka pritur në takim lamtumirës Këshilltarin Ligjor të Departamentit Amerikan të Drejtësisë, Michael Grant, i cili do të vazhdojë angazhimin e tij profesional në Ambasadën e SHBA-së në Letoni.   Të dy bashkëbiseduesit patën diskutime të frytshme dhe përmbajtjesore për tema me interes të përbashkët, veçmas për &...

Lexo më shumë
Ndalohet me urdhër të Prokurorit të Shtetit edhe një person për rastin e mashtrimit të qindra qytetarëve dhe kërkohet paraburgim ndaj të njëjtit
Ndalohet me urdhër të Prokurorit të Shtetit edhe një person për rastin e mashtrimit të qindra qytetarëve dhe kërkohet paraburgim ndaj të njëjtit

Prishtinë, 24 qershor 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, konkretisht Departamenti i Përgjithshëm, ju njofton se si vazhdimësi e ndërmarrjes së veprimeve hetimore nga ana e prokurores së çështjes, lidhur me rastin e mashtrimit të qindra qytetarëve, në të cilin kanë përfunduar të arrestuar më parë katër (4) persona, më 23 qershor 2022, është ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, personi me inicialet V.C., për shkak ...

Lexo më shumë