Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Njoftim nga Prokuroria Themelore në Pejë
Njoftim nga Prokuroria Themelore në Pejë

Pejë, 27 tetor 2021 - Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinionin publik lidhur me çështjen penale PP.nr.68/12, për veprën penale “Dhunimi”, nga neni 193, paragrafi 3 i KPK-së, se Kryeprokurori i kësaj prokurorie, Agim Kurmehaj, pas analizimit të gjitha shkresave të lëndës, konform Ligjit për Përgjegjësinë Disiplinore të Gjyqtarëve dhe Prokurorëve, sipas detyrës zyrtare, ka iniciuar procedurën disiplinore ndaj prokurores, e cila ka përfaqë...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore e Pejës dhe Gjakovës arrestojnë gjashtë (6) persona për fajde
Prokuroria Themelore e Pejës dhe Gjakovës arrestojnë gjashtë (6) persona për fajde

Pejë/Gjakovë 16.09.2021 – Prokuroria Themelore në Pejë dhe Prokuroria Themelore në Gjakovë, në koordinim me Policinë e Kosovës, përkatësisht Drejtorinë për Hetimin e Krimit të Organizuar në Prishtinë dhe Stacionin Policor në Pejë, pas zbatimit të hetimeve disa mujore, dje dhe sot janë arrestuar gjashtë (6) persona nën dyshimin se kanë kryer vepra penale të “Fajdesë” nga neni 331,të Kodit Penal të Republikës së ...

Lexo më shumë
Është duke u punuar në ndriçimin e plotë të rrethanave dhe shkaktarëve të vdekjes së qytetarit B.B
Është duke u punuar në ndriçimin e plotë të rrethanave dhe shkaktarëve të vdekjes së qytetarit B.B

Pejë, 15 shtator 2021 – Prokuroria Themelore në Pejë, Departamenti i Krimeve të Rënda, lidhur me vdekjen e dyshimtë të qytetarit B.B., menjëherë është lëshuar urdhri për autopsi nga ana e Prokurorit kujdestar. Në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, po ashtu jemi duke ndërmarrë veprime hetimore me seriozitetin më të madh, me qëllim të ndriçimit të plotë të rrethanave dhe shkaktarëve të ...

Lexo më shumë
Ndalohen 7 persona për keqpërdorim të detyrës zyrtare në Komunën e Pejës
Ndalohen 7 persona për keqpërdorim të detyrës zyrtare në Komunën e Pejës

Pejë, 11 gusht 2021 – Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinioni publik se, pas hetimeve nën dyshimet për keqpërdorim të detyrës zyrtare për ndërtimet e kundërligjshme, sot me urdhër të prokurorit të shtetit, janë ndaluar shtatë (7) persona të dyshuar për veprën penale “Keqpërdorim i pozitës zyrtare apo autoritetit zyrtar”, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Prokuroria Themelore në ...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË PËR MEDIA
KOMUNIKATË PËR MEDIA

Pejë, 17 korrik 2021 - Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinionin publik se, lidhur me situatën e krijuar ditëve të fundit në komunën e Deçanit, pasi janë pranuar informata se para disa ditësh janë parë duke lëvizur në drejtim të Manastirit të Deçanit, dy persona të nacionalitetit serb, menjëherë janë ndërmarrë veprime me autorizimin e Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore të Pejës në ...

Lexo më shumë
Bastisje në disa komuna për ndërtime pa leje
Bastisje në disa komuna për ndërtime pa leje

Pejë, 15 korrik 2021 – Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinioni publik se, pas ndërmarrjes së veprimeve hetimore dhe urdhëresës së gjyqtarit të procedurës paraprake, janë duke u kryer bastisje në tri komuna (Pejë, Klinë dhe Istog), me qëllim të gjetjes së provave për veprën penale “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar” ndaj disa zyrtarëve komunal, lidhur me ndërtimet e paligjshme. Për k&...

Lexo më shumë
Aksion nga Prokuroria Themelore e Pejës për ndërtime pa leje, në pesë komuna
Aksion nga Prokuroria Themelore e Pejës për ndërtime pa leje, në pesë komuna

Pejë, 11 qershor 2021 – Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinioni publik se, me autorizim të Kryeprokurorit Agim Kurmehaj, prokurorët e kësaj prokurorie në koordinim me Policinë e Kosovës, gjatë ditës kanë ndërmarrë aksion, në komunat që janë nën kompetencën territoriale (Pejë, Klinë, Istog, Deçan dhe Junik) me qellim të identifikimit të ndërtimeve pa leje, përkatësisht për dyshimet eventuale në drejtim ...

Lexo më shumë
Ndalohen dy persona për veprën penale “Trafikimi me njerëz”
Ndalohen dy persona për veprën penale “Trafikimi me njerëz”

Ferizaj, 21 Maj 2021 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti për të Mitur, njofton opinionin publik se pas një hetimi disa mujor përmes aplikimit të masave të fshehta teknike të vëzhgimit dhe hetimit, me vendim të prokurorit, ka ndaluar dy (2) persona, të dyshuarit  N.M., dhe A.M,  nga komuna e Shtimes, në kohëzgjatje prej 48 orësh, për shkak të dyshimit të veprës penale “Trafikim me njerëz” nga neni 165 t&...

Lexo më shumë