Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kërkesë për caktim paraburgimi për vrasje në tentativë
Kërkesë për caktim paraburgimi për vrasje në tentativë

  Mitrovicë, 21 shkurt 2024 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë, Departamenti i Krimeve të Rënda, pranë Gjykatës Themelore në Mitrovicë, ka paraqitur kërkesë për caktimin e paraburgimit për të pandehurin B.O., pasi ekziston dyshimi i bazuar se ka kryer veprat penale “Vrasje në tentativë” nga neni 172 lidhur me nenin 28, dhe  “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve“ nga neni 366 paragrafi 1 të Kodit Penal ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim për të pandehurin për laboratorin e drogës në Leposaviq  
Kërkohet paraburgim për të pandehurin për laboratorin e drogës në Leposaviq  

  Mitrovicë, 26 shkurt 2024 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë, Departamenti i Krimeve të Rënda, pranë Gjykatës Themelore në Mitrovicë, ka paraqitur kërkesë për caktimin e paraburgimit për të pandehurin R.V., pasi ekziston dyshimi i bazuar se ka kryer veprat penale “Prodhimi dhe përpunimi i paautorizuar i narkotikëve, substancave psikotrope, analoge apo veglave, pajisjeve apo materialeve narkotike” nga neni 268 lidhur me nenin 31 e 275, dhe  “Kultivimi i bimës së hashashit, shkurres ...

Lexo më shumë
Komunikatë për media
Komunikatë për media

  Mitrovicë, 30 janar 2024 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë njofton opinionin se përkitazi me publikimin e video incizimit të portalit Nacionale, publikuar me datë 29 janar 2024, me qëllim të ndriçimit të gjitha fakteve dhe rrethanave, ka autorizuar Policinë e Kosovës – Drejtorinë për Hetimin e Trafikimit me Narkotikë (DHTN) në Prishtinë, që të ndërmarrë të gjitha veprimet hetimore lidhur me hetimin e këtij rasti, që ka të bëj&...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore në Mitrovicë mban takim në kuadër të ‘’Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimit’’
Prokuroria Themelore në Mitrovicë mban takim në kuadër të ‘’Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimit’’

  Mitrovicë, 24 tetor 2023 – Në kuadër të shënimit të javës për të drejtat e viktimave të krimit, organizuar nga Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, është mbajtur sot në Mitrovicë tryeza me partnerë ndërinstitucionalë, me moton “Mbroje viktimën parandalo riviktimizimin“.   Kjo tryezë është udhëhequr nga Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Mitrovicë Ismet Ujkani, dhe pjesëmarrës në të kan&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për sulmin ndaj gazetarit të RTV 21 në Zveçan
Aktakuzë për sulmin ndaj gazetarit të RTV 21 në Zveçan

  Mitrovicë, 12 tetor 2023 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë - Departamenti i Përgjithshëm, pas hetimeve të zhvilluara ka ngritur aktakuzë, në Gjykatën Themelore në Mitrovicë, kundër të pandehurit D.S., për shkak të dyshimit të bazuar mirë se ka kryer veprat penale “Pjesëmarrja në turmë që kryen veprën penale dhe huliganizmi“ nga neni 404 par. 1, dhe “Sulmi“ nga neni 184 par. 3 nën par. 3.1 të Kodit Penal t&...

Lexo më shumë
Arrestohet personi i dyshuar për sulmin me granatë dore në shtëpinë e kryesuesit të Bordit të Trepçës
Arrestohet personi i dyshuar për sulmin me granatë dore në shtëpinë e kryesuesit të Bordit të Trepçës

  Mitrovicë, 06 shtator 2023 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë  - njofton opinionin se pas një hetimi intensiv të kësaj prokurorie në bashkëpunim me policinë, është arrestuar personi i dyshuar me iniciale F.B., për shkak të veprave penale “Shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm” etj. I dyshuari me vendim të prokurorit është ndaluar me dyshimin e bazuar se ka sulmuar me granatë dore shtëpinë e kryesuesit të Bordit të ...

Lexo më shumë
Vritet një person brenda Shoqatës së të Shurdhërve në Mitrovicë  
Vritet një person brenda Shoqatës së të Shurdhërve në Mitrovicë  

Mitrovicë, 11 janar 2023 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë njofton opinionin se me datë 10 janar 2023, një person është gjetur i vrarë brenda Shoqatës së të Shurdhërve në Mitrovicë. Viktima ka qenë anëtar i kësaj shoqate, vrasja është e dhunshme dhe sipas ekspertit mjeko ligjor që ka dalur në vend ngjarje, dyshohet se ka ardhur si pasojë e disa goditjeve me një mjet të mprehtë. Prokurori kujdestar ka dalur në vendin e ...

Lexo më shumë
Arrestohen për marrje ryshfeti dy mjekë të spitalit në Vushtrri
Arrestohen për marrje ryshfeti dy mjekë të spitalit në Vushtrri

Mitrovicë, 10 janar 2023 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë njofton opinionin se me urdhër të prokurorit të shtetit janë arrestuar dy persona të dyshuar - mjekë të spitalit në Vushtrri, me iniciale E.S., dhe A.L., me dyshimin se kanë kryer veprën penale “Marrja e ryshfetit”. Me vendim të prokurorit, të dyshuarit janë ndaluar për 48 orë, dhe brenda afatit të paraparë ligjor, do të paraqitet kërkesë për caktimin e ...

Lexo më shumë