Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë kundër katër personave për rrëmbim
Aktakuzë kundër katër personave për rrëmbim

Prizren, 19 qershor 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve A.M., Y.M., L.B. dhe B.B. për shkak se ekziston dyshimi i bazuar mirë se në bashkëkryerje kanë kryer  veprën penale “Rrëmbimi” nga neni 191 paragrafi 2, nën-paragrafi 2.2 dhe 2.3, lidhur me paragrafin 1, e në lidhje me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Sipas aktakuzës, të pandehurit: A. ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër tetë personave për falsifikim të dokumenteve
Aktakuzë kundër tetë personave për falsifikim të dokumenteve

Prizren, 05 qershor 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve M.H., D.G., A.R., M.B., D.M., E.Xh., F.Xh., dhe B.A., për shkak se ekziston dyshimi i bazuar mirë se në bashkëkryerje dhe në vazhdimësi kanë kryer  veprën penale “Falsifikimi i dokumenteve” nga neni 390 paragrafi 3 lidhur me paragrafin 2, e në lidhje me nenin 31 dhe 77 të Kodit Penal të Republik&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për tentim vrasje, kanosje dhe armëmbajtje pa leje
Aktakuzë për tentim vrasje, kanosje dhe armëmbajtje pa leje

Prizren, 03 qershor 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit me inicialet F.K., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale “Tentim vrasje” nga neni 172 lidhur me nenin 28 paragrafi 1, veprën penale “Kanosje” nga neni 181 paragrafi 4 e lidhur me paragrafin 1 dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” nga neni 366 paragrafi 1 të Kodit Penal ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për armëmbajtje pa leje dhe përdorim të armës 
Aktakuzë për armëmbajtje pa leje dhe përdorim të armës 

Prizren, 27 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve me inicialet K.B., L.C., dhe Sh.Z., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” nga neni 366 paragrafi 1 dhe ”Përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm” nga neni 367 paragrafi  1 të Kodit Penal të ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për pengim të personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare
Aktakuzë për pengim të personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare

Prizren, 19 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit me inicialet H.Sh., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Pengimi i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare” nga neni 401 paragrafi 5 lidhur me paragrafin 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Sipas aktakuzës, i pandehuri H.Sh., me datë 18.02.2020, rreth orës 16:00, në rrugë...

Lexo më shumë