Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

PENSIONOHET PROKURORI METUSH BIRAJ
PENSIONOHET PROKURORI METUSH BIRAJ

Prokuroria Themelore në Prizren, ka organizuar takim përshëndetës për prokurorin Metush Biraj, i cili ka arritur moshën e pensionimit dhe me këtë rast ka përfunduar edhe mandatin si Prokuror. Në këtë takim, kryeprokurori Admir Shala, ka vlerësuar lartë kontributin e tashmë ish-prokurorit Metush Biraj, dhënë në sistemin prokurorial në përgjithësi dhe në Prokurorinë Themelore në Prizren në veçanti. Ndërkaq, ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për rastin e grabitjes në argjendari
Aktakuzë për rastin e grabitjes në argjendari

Prizren, 29 mars 2023 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve L.L., A.A., E.G., dhe E.Sh., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Grabitja në tentativë”, “Shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm”, “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”, “Grabitja”, “Asgjësimi apo dëmtimi ...

Lexo më shumë
Studentët e Fakultetit Juridik vizituan Prokurorinë Themelore në Prizren
Studentët e Fakultetit Juridik vizituan Prokurorinë Themelore në Prizren

Prizren, 20 mars 2023- Prokurorinë Themelore në Prizren e vizituan një grup studentësh të Fakultetit Juridik të Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”, të cilët kishin për qëllim njohjen në mënyrë të drejtpërdrejtë me këtë institucion. Qëllim kryesor i kësaj vizite, ishte edukimi dhe marrja e njohurive praktike dhe të drejtpërdrejta nga kjo prokurori, ku me këtë rast, studentëve mirëseardhje ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për mashtrim
Aktakuzë për mashtrim

Prizren, 07 mars 2023 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit E.L., në cilësi të mjekut në QKUK në Prishtinë, i cili nga data 08.02.2023 gjendet në paraburgim, për shkak të dyshimit të bazuar se i njëjti ka kryer veprën penale “Mashtrimi” nga neni 323 paragrafi 1 lidhur me nenin 77 paragrafi 1,  të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Sipas aktakuzë...

Lexo më shumë