Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

U.D. Kryeprokurori i Shtetit takoi raportuesen speciale të OKB-së për promovim dhe mbrojtje të të drejtave për lirinë e mendimit dhe shprehjes
U.D. Kryeprokurori i Shtetit takoi raportuesen speciale të OKB-së për promovim dhe mbrojtje të të drejtave për lirinë e mendimit dhe shprehjes

Prishtinë, 4 prill 2023 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, z. Besim Kelmendi, ka zhvilluar takim pune me raportuesen speciale të OKB-së për promovim dhe mbrojtje të të drejtave për lirinë e mendimit dhe shprehjes, njëherësh ligjëruese e Institutit ndërkombëtar dhe studimeve zhvillimore në Gjenevë, znj. Irene Khan, e cila ishte e shoqëruar nga bashkëpunëtorët e saj nga Zyra e Kombeve të Bashkuara - Komisioneri ...

Lexo më shumë
MBAHET TESTI KUALIFIKUES I KANDIDATËVE PËR PROKURORË TË SHTETIT
MBAHET TESTI KUALIFIKUES I KANDIDATËVE PËR PROKURORË TË SHTETIT

Prishtinë, 17 shtator 2022 – Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) ka organizuar sot mbajtjen e Testit Kualifikues, si hap i ardhshëm i procesit të rekrutimit të njëzetedy (22) prokurorëve në prokuroritë themelore të Republikës së Kosovës, test ky, i cili është mbajtur në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike në Vushtrri. Paraprakisht, për shkak të zbatimit të transparencës së plotë, në prani t&...

Lexo më shumë
Qëndrim i Këshillit Prokurorial të Kosovës pas Opinionit të Komisionit të Venecias për Konceptdokumentin e Ministrisë së Drejtësisë për “Vetting”
Qëndrim i Këshillit Prokurorial të Kosovës pas Opinionit të Komisionit të Venecias për Konceptdokumentin e Ministrisë së Drejtësisë për “Vetting”

Prishtinë, 30 korrik 2022 - Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), ka analizuar dhe konsultuar me kujdes Opinionin e Venecias për Konceptdokumentin e Ministrisë së Drejtësisë për “Vetting” në sistemin gjyqësor dhe prokurorial. KPK konsideron se vlerësimet dhe propozimet e Komisionit të Venecias janë vërtet të rëndësishme dhe ofrojnë një platformë orientuese për fuqizimin e mëtutjeshëm të sistemit prokurorial në Republikë...

Lexo më shumë
Telegram ngushëllimi,  drejtuar familjes Ukshini, me rastin e vdekjes së z.Ismet Ukshini, prokuror i Prokurorisë Themelore të Gjilanit
Telegram ngushëllimi, drejtuar familjes Ukshini, me rastin e vdekjes së z.Ismet Ukshini, prokuror i Prokurorisë Themelore të Gjilanit

Prishtinë, 18 korrik 2020   E nderuar familje Ukshini, Me pikëllim të thellë morëm lajmin sot për vdekjen e familjarit tuaj dhe kolegut tonë të nderuar, Prokurorit të Shtetit, z.Ismet Ukshini. Vdekja dhe largimi i tij nga kjo botë është humbje e madhe jo vetëm për familjen Tuaj, por edhe për tërë sistemin prokurorial dhe përgjithësisht për sistemin e drejtësisë në Republikën e Kosovë...

Lexo më shumë
Telegram ngushëllimi nga Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, drejtuar familjes së prokurorit të ndjerë, Ismet Ukshini
Telegram ngushëllimi nga Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, drejtuar familjes së prokurorit të ndjerë, Ismet Ukshini

Prishtinë, 18 korrik 2020    E nderuara familje Ukshini, Me pikëllim të thellë mora lajmin e ndarjes nga jeta të familjarit tuaj dhe kolegut tonë, prokurorit të Prokurorisë Themelore në Gjilan, Ismet Ukshini, i cili, fatkeqësisht humbi betejën me pandeminë COVID-19. Me lejoni të shpreh dhimbjen dhe ngushëllimet e mia më të sinqerta për Ju si familje, për të gjithë kolegët dhe bashkëpunëtorët e prokurorit Ukshini.   ...

Lexo më shumë
Shqyrtohet drafti i Rregullores për arkivat e sistemit prokuriorial
Shqyrtohet drafti i Rregullores për arkivat e sistemit prokuriorial

Prishtinë, 14 korrik 2020 – Në kuadër të aktiviteteve të tij, Komisioni për Çështje Normative i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), i udhëhequr nga kryesuesi Zejnullah Gashi, ka analizuar draftin e Rregullores për arkivat e sistemit prokurorial të Kosovës. Drafti ekzistues, i punuar nga grupi punues, është shqyrtuar dhe analizuar në detaje gjatë këtij takimi dhe si rezultat kanë dalë rekomandimet që do të merren parasysh në hartimin final ...

Lexo më shumë
Komisioni për Vlerësim të Performancës së Prokurorëve realizon në tërësi planin e punës të vitit 2019
Komisioni për Vlerësim të Performancës së Prokurorëve realizon në tërësi planin e punës të vitit 2019

Prishtinë, 31 dhjetor 2019 - Komisioni për Vlerësim të Performancës së Prokurorëve, ka mbajtur takimin e fundit për vitin 2019. Në këtë takim, Komisioni në përbërje të anëtarëve, Prokurores Ikramije Bojaxhiu, kryesues dhe prokurorëve Bedrije Alshiqi e Lulzim Sylejmani, anëtar, si dhe të mbështetur nga Besim Kusari, Zyrtar për Vlerësim Profesional dhe Verifikim, kanë përfunduar procesin e fundit të vlerë...

Lexo më shumë