Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar
Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Gjilan, 05 Mars 2021– Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit A.E., për shkak të veprës penale ‘’Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’’, nga neni 422 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas aktakuzës, në muajin Janar të vitit 2018, në fshatin Pozheran, komuna e Vitisë, i pandehuri A.E., si person zyrtar në pozit&...

Lexo më shumë
Kryesuesi Hyseni ka prezantuar punën një vjeçare të KPK-së
Kryesuesi Hyseni ka prezantuar punën një vjeçare të KPK-së

Prishtinë, 30 dhjetor 2020 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Bahri Hyseni, në konferencën e fundvitit për media, ka prezantuar veprimtarinë njëvjeçare (2020) të Këshillit Prokurorial të Kosovës, rezultatet dhe sfidat me të cilat Këshilli është ballafaquar në realizim të mandatit të tij, si dhe planifikimin për vitin 2021. Kryesuesi Hyseni me këtë rast ka thënë: “Me lejoni në fillim të ju ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist, në tentativë
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist, në tentativë

Prishtinë, 24 dhjetor 2020 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamenti Speciale, kundër të pandehurit me inicialet R.Z., për veprën penale “Organizimi dhe pjesëmarrja në grup terrorist, në tentativë”, nga neni 136 paragrafi 2  lidhur me nenin 28 të KPRK-së. Me respekt, Zyra për Komunikim Publik në ZKPSH Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës  

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj personit i cili sulmoi fizikisht gazetarin V.S.
Kërkohet paraburgim ndaj personit i cili sulmoi fizikisht gazetarin V.S.

Prishtinë, 24 dhjetor 2020 – Prokuroria Themelore në Prishtinë, Departamenti i Përgjithshëm, më 22 dhjetor 2020, me aktvendim të Prokurorit të Shtetit, ka ndaluar për 48 orë personin me inicialet B.J. Më 23.12.2020, Prokurori i Shtetit ka filluar hetimet dhe në të njëjtën kohë pranë Gjykatës Themelore në Prishtinë, ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit B.J., në drejtim t&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për mbajtje në pronësi, kontroll, posedim ose në shfrytëzim të paautorizuar të armëve, dhe detyrim
Aktakuzë për mbajtje në pronësi, kontroll, posedim ose në shfrytëzim të paautorizuar të armëve, dhe detyrim

Prishtinë, 22 dhjetor 2020 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamenti Speciale, kundër të katër të pandehurve me inicialet, A.A., B.K., Sh.Z dhe V.R., për veprat penale “Mbajtja në pronësi, në kontroll, në posedim ose në shfrytëzim të paautorizuar të armëve”, nga neni 328 paragrafi 1 të KPRK-së, si dhe “Detyrimi”, e ...

Lexo më shumë
Diskutohet intensifikimi i bashkëpunimit në mes të Prokurorit të Shtetit dhe misionit të KFOR-it në Kosovë
Diskutohet intensifikimi i bashkëpunimit në mes të Prokurorit të Shtetit dhe misionit të KFOR-it në Kosovë

Prishtinë, 11 dhjetor 2020 - Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, i shoqëruar nga Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Kujtim Munishi, ka pritur në takim njoftues komandantin e ri të KFOR-it, Gjeneral Major, Franco Federici. Fillimisht, Kryeprokurori Lumezi ka uruar komandantin Federici  për detyrën e re, duke shprehur falënderimin dhe mirënjohjen e tij për angazhimin e KFOR-it në shërbim të paqes dhe sigurisë në Republikën e Kosovës. Po ashtu, Kryeprokurori ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për shtytja për kryerjen e veprave terroriste
Aktakuzë për shtytja për kryerjen e veprave terroriste

Prishtinë, 08 dhjetor 2020 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamenti Speciale, kundër të pandehurit F.M,  për shkak të veprës penale “Shtytja për kryerjen e veprave terroriste” nga neni 134 të KPRK-së. Prokuroria Speciale njofton se i pandehuri F.M. më 19.10.2020, përmes rrjetit social “Facebook”, në Fushë Kosovë, me paramendim dhe dashje ka postuar thirrje me ...

Lexo më shumë
Telegram ngushëllimi nga Shoqata e Prokurorëve të Kosovës, me rastin e vdekjes së ish-prokurorit, Jusuf Mejzini
Telegram ngushëllimi nga Shoqata e Prokurorëve të Kosovës, me rastin e vdekjes së ish-prokurorit, Jusuf Mejzini

Prishtinë, 7 dhjetor 2020 E nderuar familje Mejzini, Shoqata e Prokurorëve të Kosovës, kanë marrë sot me pikëllim të thellë lajmin për ndarjen nga jeta të familjarit tuaj dhe ish -kolegut tonë të nderuar, prokurorit në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit, Jusuf Mejzini. Vdekja dhe largimi i tij nga kjo botë është humbje e madhe për Ju si familje, si dhe për tërë sistemin Drejtësisë, për ...

Lexo më shumë