Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kërkohet paraburgim ndaj tre personave për keqpërdorim të pozitës dhe vjedhje pylli
Kërkohet paraburgim ndaj tre personave për keqpërdorim të pozitës dhe vjedhje pylli

  Gjilan, 20 Shtator 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurve Rr.G., A.Sh. dhe H.Sh., në afat prej 30 ditësh nga Gjykata Themelore në Gjilan. Sipas kërkesës, dyshohet se i pandehuri Rr.G., roje pylli në Kamenicë, më 09 Shtator 2023, duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin zyrtar ka tejkaluar kompetencat e veta, duke lëshuar dy fletë pë...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj një personi për keqpërdorim të besimit
Kërkohet paraburgim ndaj një personi për keqpërdorim të besimit

  Gjilan, 27 Qershor 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit, në afat prej 30 ditësh nga Gjykata Themelore në Gjilan, ndaj të pandehurit L.V., për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale ‘’Keqpërdorimi i besimit’’, nga neni 330 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas kërkesës, i pandehuri L.V., në Qendrën Tregtare ‘’Viva Fresh Store&...

Lexo më shumë
Ndalohet një person për keqpërdorim të besimit
Ndalohet një person për keqpërdorim të besimit

  Gjilan, 26 Qershor 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, në koordinim me Policinë e Kosovës – Njësinë Rajonale për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit në Gjilan, pas zhvillimit të veprimeve hetimore, ka ndaluar të dyshuarin L.V., punëtor në ndërmarrjen “Viva Fresh Store", në njësinë nr.2 në Gjilan. Ekziston dyshimi se i njëjti, duke vepruar në kundërshtim me autorizimet e tij ekonomike dhe duke keqpërdorur besimin e kompanis&...

Lexo më shumë
Ndalohen 4 persona për shitblerje të narkotikëve
Ndalohen 4 persona për shitblerje të narkotikëve

  Gjilan, 19 Maj 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, në koordinim me Policinë e Kosovës – DHTN, ka ndaluar 4 persona, të dyshuarit V.S., L.N., L.M. dhe A.A., pasi dyshohet se janë përfshirë në shitblerje të substancave narkotike. Ekziston dyshimi i bazuar se në Gjilan, të dyshuarit e sipërshënuar, në bashkëpunim dhe me qëllim të përfitimit material, kanë organizuar shitblerjen e ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për marrje të ryshfetit
Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për marrje të ryshfetit

  Gjilan, 30 Prill 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit kundër dy personave – të pandehurve H.B. dhe L.M., për shkak të dyshimit se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale ‘’Marrja e ryshfetit’’, nga neni 421 paragrafi 1 lidhur me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas kërkesës, ekziston dyshimi i bazuar se më 29 Prill 2023, rreth orës 19:45 ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik
Ndalohet një person për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik

Gjilan, 13 Mars 2023 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, në koordinim me Policinë e Kosovës - Njësinë për hetimin e krimeve ekonomike dhe korrupsionit në Gjilan, ka ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orëve të dyshuarin A.K., për shkak të veprës penale ‘’Keqpërdorimi dhe Mashtrimi në Prokurim Publik’’, nga neni 415 paragrafi 3 të Kodit Penal të Republikës së Kosovë...

Lexo më shumë
Mbahet takimi koordinues për veprat penale kundër integritetit seksual
Mbahet takimi koordinues për veprat penale kundër integritetit seksual

Gjilan, 11.Janar 2023 – Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjilan, z.Arben Kadriu dhe prokurorja znj.Rabije Jakupi nga Departamenti për të Mitur të kësaj prokurorie, njëherit edhe koordinatore regjionale për veprat penale kundër integritetit seksual, ka mbajtur takim në Prokurorinë Themelore në Gjilan, me përfaqësues nga Policia e Kosovës, Qendra për Punë Sociale, Zyra për Mbrojtje dhe Ndihmë Viktimave, përfaqësues nga strehimorja. Kryeprokurori i Prokurorisë ...

Lexo më shumë
Java për të Drejtat e Viktimave të Krimit 2022
Java për të Drejtat e Viktimave të Krimit 2022

Me datë 25.10.2022, në Gjilan, nën patronatin e Kryeprokurorit të Shtetit, e në mbështetje të Ambasadës Amerikane, është mbajtur takimi regjional “Java për të drejtat e viktimave të Krimit 2022” me moton “Moment reflektimi i zinxhirit institucional”. Takimi është udhëhequr nga Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjilan z. Arben Kadriu dhe pjesëmarrës kanë qenë përfaqësues të Ambasadës Amerikane, Kryesuesi i Kë...

Lexo më shumë