Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Ndalohet një person i dyshuar për veprat penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe “Falsifikimi i dokumentit zyrtar”
Ndalohet një person i dyshuar për veprat penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe “Falsifikimi i dokumentit zyrtar”

  Ferizaj, 20 Shtator 2023– Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti i Krimeve të Rënda, njofton opinionin publik se me vendim të Prokurorit të Shtetit, ka ndaluar një (1) person të dyshuar me inicialet B.Xh., - ish zyrtar i Gjendjes Civile në komunën e Ferizajt, në kohëzgjatje prej 48 orësh për shkak të dyshimit të veprave penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni  414 të Kodit Penal të Republikës së ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj një personi për veprën penale “Rrezikimi i trafikut publik”
Kërkohet paraburgim ndaj një personi për veprën penale “Rrezikimi i trafikut publik”

  Ferizaj, 03 Gusht 2023 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti i Përgjithshëm, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Ferizaj, caktimin e masës së paraburgimit në afat prej 30 ditësh ndaj të pandehurës B.S., e cila me vendim të Prokurorit të Shtetit gjendet nën masën e ndalimit 48 orësh për shkak të dyshimit të veprës penale “Rrezikimi i trafikut publik”. Sipas kërkesës së Prokuroris&...

Lexo më shumë
Arrestohen 4 persona nga aksioni i Prokurorisë Themelore Ferizaj
Arrestohen 4 persona nga aksioni i Prokurorisë Themelore Ferizaj

  Ferizaj, 13 Korrik 2023 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, njofton opinionin publik se në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, Drejtorinë për Hetimin e Krimeve të Rënda (DHKR) në Prishtinë dhe njësive tjera mbështetëse, në bazë të urdhëresës së lëshuar nga Gjykata Themelore në Ferizaj për lëshimin e urdhëresës për kontroll dhe sekuestrim të përkohshëm ...

Lexo më shumë
Ndalohen pesë persona të dyshuar për kontrabandim të mallrave dhe artikujve të dëmshëm ushqimorë​
Ndalohen pesë persona të dyshuar për kontrabandim të mallrave dhe artikujve të dëmshëm ushqimorë​

  Ferizaj, 09 Qershor 2023 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, njofton opinionin publik se në bashkëpunim me Policinë dhe Doganën e Kosovës, Inspektorë të Tregut dhe Agjencionin e e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUVK), kanë realizuar një operacion të gjerë ku janë kontrolluar lokacione të ndryshme, në Prishtinë, Ferizaj dhe Prevallë, ku, me ç’rast me vendim të Prokurorit të Shtetit, janë ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, pesë (5) persona t&...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj pesëmbëdhjetë të dyshuarve për veprën penale “Fajdeja”
Kërkohet paraburgim ndaj pesëmbëdhjetë të dyshuarve për veprën penale “Fajdeja”

Ferizaj, 03 Mars 2023 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti i Krimeve të Rënda, njofton opinionin publik se ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Ferizaj, caktimin e masës së paraburgimit në afat prej 30 ditësh ndaj pesëmbëdhjetë (15) të pandehurve me inicialet: B.S., F.S., E.S., A.S., L.H., Sh.R., R.A.,M.A., K.G., S.B., A.M.,B.A.,B.O., N.A., dhe Sh.H., të cilët me vendim të Prokurorit t&...

Lexo më shumë
Mbahet takimi koordinues për veprat penale kundër integritetit seksual
Mbahet takimi koordinues për veprat penale kundër integritetit seksual

Ferizaj, 11 Janar 2023 – Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Ferizaj, z.Shukri Jashari, ka mbajtur takim në Prokurorinë Themelore në Ferizaj, me përfaqësues nga Policia e Kosovës, Qendra për Punë Sociale, Zyra për Mbrojtje dhe Ndihmë Viktimave, si dhe prokuroren znj.Sebahate Sinani, nga Departamenti i Krimeve të Rënda të kësaj prokurorie. Gjatë këtij takimi u diskutua lidhur me bashkëpunimin ndërinstitucional dhe përgjegjësitë e institucioneve ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj të dyshuarit për rastin në Shtërpcë
Kërkohet paraburgim ndaj të dyshuarit për rastin në Shtërpcë

Ferizaj, 07 Janar 2023 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti i Krimeve të Rënda,  ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Ferizaj, caktimin e masës së paraburgimit në afat prej 30 ditësh ndaj të pandehurit A.K., i cili me vendim të Prokurorit të Shtetit gjendet nën masën e ndalimit 48 orësh për shkak të dyshimit të veprës penale “Vrasja e rëndë në tentativë”.   Sipas k&...

Lexo më shumë
Aktakuzë lidhur me rastin e vrasjes së rëndë në Ferizaj
Aktakuzë lidhur me rastin e vrasjes së rëndë në Ferizaj

Ferizaj, 13 Dhjetor 2022 –Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti i Krimeve të Rënda, njofton opinionin publik se ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit Q.J., i cili gjendet në paraburgim që nga muaji maj i këtij viti, për shkak të veprës penale “Vrasje e rëndë”. Sipas aktakuzës së Prokurorisë, me datë 28 Maj 2022, rreth orës 00:53, në Ferizaj, në rrugën “Rexhep Bislimi”, përkatësisht ...

Lexo më shumë