Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kryeprokurori Buzhala priti në takim Udhëheqësit e Policisë së Kosovës  Regjioni i Gjakovës
Kryeprokurori Buzhala priti në takim Udhëheqësit e Policisë së Kosovës Regjioni i Gjakovës

Gjakovë, 30 dhjetor 2021 –Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjakovë, së bashku me zëvendës Kryeprokurorin e kësaj prokurorie, kanë pritur në një takim pune Drejtorin e Drejtorisë Rajonale të Policisë në Gjakovë, Drejtorin e Drejtorisë Rajonale Kufitare-Perëndimi në Gjakovë, Komandantin e Stacionit Policorë në Gjakovë, Udhëheqësin e Drejtorisë Rajonale të Trafikut në Gjakovë, Shefin e hetimeve Rajonale-DRP në Gjakovë, dhe Shefin e DHTN.   ...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore në Gjakovë gjatë vitit 2021 ka ngritur 148 aktakuza kundër 148 personave
Prokuroria Themelore në Gjakovë gjatë vitit 2021 ka ngritur 148 aktakuza kundër 148 personave

Gjakovë, 29 dhjetor 2021 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, brenda periudhës kohore janar-dhjetor 2021, ka ngritur 148 (njëqindedyzetetetë) aktakuza, kundër 148 (njëqindedyzetetetë)  personave, për veprën penale “Dhuna në familje”.   Prokuroria Themelore në Gjakovë mbetet e përkushtuar në luftimin e kriminalitetit, ngritjes së efikasitetit në punë, transparencës e llogaridhënies.   Si dhe, është e angazhuar që të kryejë me seriozitet të lartë të gjitha ...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore në Gjakovës përmes procedurës së ndërmjetësimit gjatë vitit 2021 ka arritur të zgjidhë  415 lëndë
Prokuroria Themelore në Gjakovës përmes procedurës së ndërmjetësimit gjatë vitit 2021 ka arritur të zgjidhë 415 lëndë

Gjakovë, 28 dhjetor 2021 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, zyra për ndërmjetësim, përmes procedurave alternative duke iu referuar dispozitave ligjore të nenin 232, të KPPRK-së, gjatë vitit 2021, ka arritur që përmes marrëveshjeve të ndërmjetësimit të zgjidhë 415 lëndë.   Gjatë periudhës kohore 01.01.2021 deri më 24.12.2021, kjo zyre nga lëndët e pranuara  nga prokurorët e kësaj prokurorie, ka zgjidhur me sukses 415 lë...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi për veprën penale sulm seksual
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi për veprën penale sulm seksual

Gjakovë, 21 dhjetor 2021 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit A.K, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Sulm seksual”.   Sipas kërkesës, rasti ka ndodhur më 16 dhjetor 2021, në gjimnazin &...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj të pandehurit i cili tentoi ta privojë nga jeta ish bashkëshorten e tij
Kërkesë për paraburgim ndaj të pandehurit i cili tentoi ta privojë nga jeta ish bashkëshorten e tij

Gjakovë, 20 dhjetor 2021 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit Sh. P., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Vrasje e rëndë në tentativë”, nga neni 173 paragrafi 1, nen paragrafi 1.3 lidhur me nenin 28 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.   Prokuroria njofton se, ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për vrasje të rëndë
Aktakuzë për vrasje të rëndë

Gjakovë, 24 nëntor  2021 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit G.K., për shkak të veprave penale “Vrasje e rëndë”, dhe, “Mbajtja në pronësi, kontrollë ose posedim të paautorizuar të armëve”.   Sipas aktakuzës, më 11 shkurt 2020,  në fshatin Bërnjak, Komuna e Rahovecit, pikërisht në shtëpinë e ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj tre personave për falsifikim të parasë
Kërkesë për paraburgim ndaj tre personave për falsifikim të parasë

Gjakovë, 11 nëntor  2021 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj tre të pandehurve, L.Q., H.L., dhe H. Sh., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale “Falsifikimi i parasë”, nga neni 296 paragrafi 2, lidhur me nenin 31,  të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas kë...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj personit zyrtar për veprën penale ngacmimi
Aktakuzë ndaj personit zyrtar për veprën penale ngacmimi

Gjakovë, 09 nëntor  2021 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit P.P., për shkak të veprës penale “Ngacmimi”, nga neni 182 paragrafi 1, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas aktakuzës, më 13 shtator 2021 e deri më 14 shtator 2021, në Gjakovë, i pandehuri P.P., në vazhdimësi përfshihet në sjellje të padëshirueshme, me qëllim të ngacmimit, duke i ...

Lexo më shumë