Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Dy të ndaluar në dy bastisjet në Zveçan dhe Vushtrri ku u gjet sasi e madhe municioni
Dy të ndaluar në dy bastisjet në Zveçan dhe Vushtrri ku u gjet sasi e madhe municioni

Mitrovicë, 13 nëntor 2020 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë - Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ndaluar dy (2) persona, në dy bastisjet e zhvilluara në Zveçan dhe Vushtrri, ku u gjet municion i pushkës së gjuetisë. Gjatë bastisjes në Zveçan është konfiskuar sasi e madhe municioni e pushkës së gjuetisë, si dhe është ndaluar një (1) person, për shkak të veprave penale “Mbajtja në pronësi, ...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj personit që tentoi ti vë flakën veturës së gazetarit Sh.K
Aktakuzë ndaj personit që tentoi ti vë flakën veturës së gazetarit Sh.K

Mitrovicë, 29 tetor 2020 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë - Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë, në Gjykatën Themelore në Mitrovicë, kundër të  pandehurit E.J., në drejtim të veprës penale “Zjarrvënia”, nga neni 322 paragrafi 2 lidhur me nenin 28 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Prokuroria Themelore e Mitrovicës njofton opinionin se i pandehuri, më 13 qershor 2020, i shtyrë nga motive të ul&...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore e Mitrovicës trajton me prioritet sulmet ndaj gazetarit Sh.K
Prokuroria Themelore e Mitrovicës trajton me prioritet sulmet ndaj gazetarit Sh.K

Mitrovicë, 23 tetor 2020 – Prokuroria Themelore e Mitrovicës njofton opinionin se është duke trajtuar me prioritet dy (2) rastet ndaj  gazetarit Sh.K., ku herën e parë më 13 qershor 2020, është tentuar t’i digjet vetura personale, andaj lidhur me këtë është iniciuar rast për veprën penale “Zjarrëvënie në tentativë”. Ndërkaq, herën e dytë më 18 tetor 2020, të njëjtit gazetar i është ...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore e Mitrovicës heton kanosjen ndaj kryetarit të Mitrovicës së Jugut
Prokuroria Themelore e Mitrovicës heton kanosjen ndaj kryetarit të Mitrovicës së Jugut

Mitrovicë, 16 tetor 2020 – Prokuroria Themelore e Mitrovicës njofton opinionin se   bazuar në informatat dhe të dhënat e pranuara në adresë elektronike nga  ankuesi - kryetari  i Mitrovicës së Jugut  A.B.,  Prokuroria Themelore në Mitrovicë, ka autorizuar hetuesit policorë të ndërmarrin veprime hetimore mbi dyshime të “Kanosjes, shantazhit dhe detyrimit” ndaj të njëjtit. Prokuroria Themelore e Mitrovicës, njofton opinionin se si rrjedhojë e kërc&...

Lexo më shumë
30 ditë arrest shtëpiak për të dyshuarin që sulmoi gazetarët në veri të Mitrovicës
30 ditë arrest shtëpiak për të dyshuarin që sulmoi gazetarët në veri të Mitrovicës

Mitrovicë, 04 prill 2020 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë, Departamenti i Përgjithshëm, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Mitrovicë, caktimin e paraburgimit për të ndaluarin, M.Gj nga Mitrovica, i dyshuar për veprën penale “Sulmi ndaj personit zyrtar“, nga neni 402 paragrafi 3 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Ndalimi i të dyshuarit ka ardhur pas një sulmi që i njëjti ka bërë me datë 23 ...

Lexo më shumë
Kryetari i komunës së Mitrovicës së Jugut intervistohet për shkak të dyshimit për nxitje të përçarjes dhe mos durimit.
Kryetari i komunës së Mitrovicës së Jugut intervistohet për shkak të dyshimit për nxitje të përçarjes dhe mos durimit.

Mitrovicë, 30 mars 2020 – Prokuroria Themelore e Mitrovicës njofton publikun që me urdhër të prokurorit kujdestar të Prokurorisë Themelore të Mitrovicës, është intervistuar sot Kryetari i komunës së Mitrovicës së Jugut A.B., për shkak të dyshimit për kryerjen e veprës penale “Nxitja e përçarjes dhe mos durimit”, nga neni 141 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Prokuroria Themelore e ...

Lexo më shumë
Një muaj paraburgim të dyshuarit që iu gjetën në banesë 2.4 kilogramë drogë, pranga, fishekë dhe sprej
Një muaj paraburgim të dyshuarit që iu gjetën në banesë 2.4 kilogramë drogë, pranga, fishekë dhe sprej

Mitrovicë, 29 korrik 2019 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë - Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Mitrovicë caktimin e paraburgimit për të dyshuarin F.S., nga Vushtrria, për shkak të dyshimit të bazuar për kryerjen e veprave penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve dhe substancave psikotropike dhe analoge” nga neni 267, paragrafi 1 të KPRK, “Prodhimi dhe përpunimi i paautorizuar i narkotikë...

Lexo më shumë
Aktakuzë për falsifikim të parave
Aktakuzë për falsifikim të parave

Mitrovicë, 26 korrik 2019 – Prokuroria Themelore në Mitrovicë - Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë, në Gjykatën Themelore në Mitrovicë, kundër të pandehurit L.H., në drejtim të veprës penale “Falsifikim i parasë”, nga neni 296 paragrafi 2, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Prokuroria njofton opinionin i pandehuri L.H., më 20 mars 2019, në Mitrovicë ka vënë në qarkullim monedha metalike, ...

Lexo më shumë