Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë ndaj dy personave për futje​ të narkotikëve në burgun e Dubravës
Aktakuzë ndaj dy personave për futje​ të narkotikëve në burgun e Dubravës

  Pejë, 28 shtator 2023- Prokuroria Themelore në Pejë, departamenti i krimeve të rënda, ka ngritur aktakuzë kundër dy personave, V.J. dhe B.S., për shkak se kanë kryer veprën penale “Blerja posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge” nga neni 267, paragrafi 2, lidhur me nenin 275, paragrafi 1, pika 1.8  dhe nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.             T&...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj dhjetë personave për veprat penale të importit dhe eksportit të armëve, kultivimit të narkotikëve dhe falsifikim dokumenti
Aktakuzë ndaj dhjetë personave për veprat penale të importit dhe eksportit të armëve, kultivimit të narkotikëve dhe falsifikim dokumenti

  Pejë, 28 shtator 2023 - Prokuroria Themelore në Pejë, departamenti për krime të rënda, ka ngritur aktakuzë ndaj dhjetë personave (H.S., R.Gj., M.H., K.L., F.L., M.N., S.J., H.J., S.B. dhe Sh.J) për veprat penale “Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse”, “Kultivimi i bimës së hashashit, shkurres së kokainës ose bim&...

Lexo më shumë
Ndalohen 7 persona të dyshuar nga aksioni në ndërmarrjen publike “Ambienti” në Pejë
Ndalohen 7 persona të dyshuar nga aksioni në ndërmarrjen publike “Ambienti” në Pejë

Pejë, 16 mars 2023- Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinionin publik se sot në orët e mëngjesit, Policia  e Kosovës me njësitet relevante  ka zbatuar urdhër-kontrollin në ndërmarrjen publike “Ambienti” në Pejë, , ku gjatë këtij operacioni janë shoqëruar në Policinë e Kosovës 9 persona, zyrtarë dhe ish-zyrtarë të “Ambienti”. Gjatë urdhër-kontrollit janë siguruar prova të shumta materiale të ...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj 6 personave për vrasje të rëndë, vrasje të rëndë në tentativë, armëmbajtje pa leje dhe ndihmë në kryerjen e veprave penale
Aktakuzë ndaj 6 personave për vrasje të rëndë, vrasje të rëndë në tentativë, armëmbajtje pa leje dhe ndihmë në kryerjen e veprave penale

Pejë, 17 janar 2023 - Prokuroria Themelore në Pejë, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurve N.G., B.G., A.G., B.G dhe A.G për kryerjen e veprës penale në bashkëkryerje  “Vrasje e rëndë” nga neni 173, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Gjithashtu, ndaj të pandehurve N.G.,A.G., B.G., A.G. dhe B.G., për veprën penale &...

Lexo më shumë
Aktakuzë për mashtrimin e mbi 40 klientëve në vlerë mbi 44 mijë euro
Aktakuzë për mashtrimin e mbi 40 klientëve në vlerë mbi 44 mijë euro

Pejë, 13 janar 2023- Prokuroria Themelore në Pejë, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit E.B., për shkak se i njëjtit ka kryer veprën penale “Mashtrimi” nga neni 323, paragrafi 1, lidhur me nenin 77 të Kodit Penale të Republikës së Kosovës. Sipas aktakuzë, i pandehuri E.B., nga data 27 korrik 2022 në vazhdimësi  gjer me datë 14 shtator 2022, në agjencinë e tij turistike në Pejë, ...

Lexo më shumë
Mbahet takimi koordinues për veprat penale kundër integritetit seksual
Mbahet takimi koordinues për veprat penale kundër integritetit seksual

Pejë, 13 dhjetor –Prokurorja e shtetit, Sanije Seferi-Gashi, e caktuar si koordinatore për veprat penale kundër integritetit seksual, ka mbajtur takim në Prokurorinë Themelore të Pejës me përfaqësuesit e institucioneve nga Policia e Kosovës, Komuna e Pejës, drejtorë të shkollave dhe qendrës për punë sociale me qellim të parandalimit dhe luftimit të këtyre rasteve. Koordinatorja e caktuar në Prokurorinë Themelore të Pejës, Sanije Gashi-Seferi, theksoi ...

Lexo më shumë
Arrestohen dy persona të dyshuar për sulmin e të moshuarës
Arrestohen dy persona të dyshuar për sulmin e të moshuarës

Pejë, 2 nëntor  2022 - Prokuroria Themelore në Pejë, njofton opinionin publik se pas publikimit të video incizimit në rrjetet sociale  të sulmit në shtëpinë e të moshuarave në Pejë, Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Pejë, ka angazhuar dy prokurorë të shtetit dhe ka autorizuar Policinë e Kosovës që të ndërmerren masat e nevojshme ligjore ndaj personave që kanë kryer këtë vepër penale. Dy prokurorë...

Lexo më shumë
Kërkohet përgjegjësi dhe efikasitet për mbrojtën e viktimave të krimit
Kërkohet përgjegjësi dhe efikasitet për mbrojtën e viktimave të krimit

Pejë, 26 tetor 2022- Me moton “Moment reflektimi i zinxhirit institucional”, të organizuar nga Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit, është mbajtur tryeza regjionale e institucioneve përkatëse nga rajoni i Pejë, në kuadër të javës për mbrojtjen dhe të drejtat e viktimave të krimit. Në këtë tryezë kanë marrë pjesë përfaqësues të institucioneve shtetërorë dhe ndërkombëtare, ku është ...

Lexo më shumë