Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Njoftim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë
Njoftim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë

Prishtinë, 17 dhjetor 2021– Prokuroria Themelore në Prishtinë,ju njofton se pas raportimit të kërcënimeve ndaj V.K., si rezultat i deklaratave të bëra në një emision televiziv vendor, më 16 dhjetor 2021, me urdhër të prokurorit të shtetit është iniciuar rast në drejtim të veprës penale “Kanosja”, të paraparë sipas Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Prokurori i shtetit ka autorizuar policinë në ndërmarrjen ...

Lexo më shumë
Identifikohet edhe një laborator për përpunimin e substancave narkotike, ndalohen dy persona të dyshuar dhe sekuestrohen rreth 700 bimë të llojit kanabis
Identifikohet edhe një laborator për përpunimin e substancave narkotike, ndalohen dy persona të dyshuar dhe sekuestrohen rreth 700 bimë të llojit kanabis

Prishtinë, 16 dhjetor 2021– Prokuroria Themelore në Prishtinë-Departamenti i Krimeve të Rënda, ju njofton se ka udhëhequr sot një aksion në koordinim të plotë me Policinë e Kosovës, pas ndërmarrjes së veprimeve hetimore, ashtu që me aprovim të gjykatës kompetente, nga bastisja e kryer në Shkabaj të komunës së Obiliqit, në bodrumin e shtëpisë e të dyshuarit është identifikuar një laborator për prodhimin ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist

Prishtinë, 15 dhjetor 2021 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër një (1) të pandehuri me inicialet, F.D.,  për shkak të veprës penale ‘’Organizimi dhe pjesëmarrja në grup terrorist’’ nga neni 143 paragrafi 2 të KPRK-së. Prokuroria Speciale njofton se i pandehuri F.D. me paramendim, me dashje, si dhe me përgatitje paraprake me qëllim q&...

Lexo më shumë
16 Ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore
16 Ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore

Prishtinë, 10 dhjetor 2021– Në përmbyllje të fushatës së 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës në familje dhe dhunës me bazë gjinore, Prokuroria Themelore në Prishtinë me Koordinatoren e dhunës në familje, prokuroren Shenaj Berisha, ka organizuar një takim të përbashkët me institucionet vendore dhe ndërkombëtare me qëllim të koordinimit dhe trajtimit efikas të rasteve të dhunës në familje. Pjes&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist, lehtësim në kryerjen e terrorizmit,  si dhe  rekrutim për terrorizëm
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist, lehtësim në kryerjen e terrorizmit, si dhe rekrutim për terrorizëm

Prishtinë, 9 dhjetor 2021 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur sot aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamenti Special, kundër  të  pandehurit me inicialet, A.M.   Prokuroria Speciale njofton se i pandehuri i lartcekur me paramendim dhe me dashje si dhe me përgatitje paraprake, me qëllim që t’i bashkëngjitet organizatës terroriste ISIS, ka marrë pjesë aktive në luftërat e Sirisë. I nj&...

Lexo më shumë
Arrestohet një person nën dyshimin se ka kryer veprën penale krime lufte kundër popullatës civile
Arrestohet një person nën dyshimin se ka kryer veprën penale krime lufte kundër popullatës civile

Prishtinë, 9 dhjetor 2021 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton opinionin publik se është arrestuar një person me inicialet D.A. për shkak të dyshimit se i njëjti ka kryer veprën penale ‘’Krime lufte kundër popullatës civile”. Gjithashtu, Prokuroria Speciale, brenda afateve kohore ligjore ndaj të njëjtit do të bëjë kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit.

Lexo më shumë
NJOFTIM PËR OPINIONIN PUBLIK
NJOFTIM PËR OPINIONIN PUBLIK

Prishtinë, 9 dhjetor 2021– Prokuroria Themelore në Prishtinë, për hir të mbrojtjes së interesit publik të qytetarëve, ju njofton se Agjencia “BCD Travel”, me seli dikur në Bregun e Diellit, në Prishtinë, tani është duke funksionuar Online, në rrjetet sociale, me disa persona të dyshuar se në bashkëkryerje po mashtrojnë qytetarët e Republikës së Kosovës, por edhe të vendeve fqinje me aranzhmane turistike në Turqi, Dubai, Maldive, Egjipt, ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist

Prishtinë, 7 dhjetor 2021 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur sot aktakuzë në Gjykatës Themelore në Prishtinë – Departamenti Special, kundër të pandehurit me inicialet K.D.   Prokuroria Speciale njofton opinionin publik se i pandehuri i lartcekur me dashje ka marrë pjesë në veprimtarinë e organizatës terroriste, në atë mënyrë që me bashkëshorten i është bashkangjitur luftëtarëve të organizatës terroriste, ...

Lexo më shumë