Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë kundër një personi për veprat penale vrasja dhe mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim i paautorizuar i armëve
Aktakuzë kundër një personi për veprat penale vrasja dhe mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim i paautorizuar i armëve

  Gjakovë, 12 shkurt 2024 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë, kundër të pandehurit I.Z., për veprën penale “Vrasja’’ nga neni 172 të KPRK-së, dhe për veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim i paautorizuar i armëve’’, nga neni 366 paragrafi 1 të KPRK-së,. Sipas aktakuzës ndër tjera cekët se i pandehuri I.Z., me ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një të pandehuri për veprat penale vjedhje e rëndë dhe falsifikimi i dokumenteve  
Kërkesë për paraburgim ndaj një të pandehuri për veprat penale vjedhje e rëndë dhe falsifikimi i dokumenteve  

  Gjakovë, më 9 shkurt 2024 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti i Përgjithshëm, ka marr aktvendim për fillimin e hetimeve dhe ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh, ndaj të pandehurit me inicialet J.K. Sipas kërkesës së Prokurorisë, i pandehuri J.K., me datë 25.12.2023, në parkingun e një qendre tregtare në Malishevë, me thyerje e me qëllim ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj të pandehurit të ekstraduar nga SHBA, për veprën penale të vrasjes dhe veprën penale, mbajtja pa autorizim të armëve dhe municionit
Kërkohet paraburgim ndaj të pandehurit të ekstraduar nga SHBA, për veprën penale të vrasjes dhe veprën penale, mbajtja pa autorizim të armëve dhe municionit

  Gjakovë, më 8 shkurt 2024 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka marr aktvendim për rifillimin e hetimeve dhe ka paraqitur kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh, ndaj të pandehurit me inicialet D.LL. I njëjti është arrestuar me urdhër arrest ndërkombëtar dhe është ekstraduar nga SHBA në Kosovë, nën dyshimin ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një të pandehuri për veprën penale trafikim me njerëz
Kërkesë për paraburgim ndaj një të pandehuri për veprën penale trafikim me njerëz

  Gjakovë, më 01 shkurt 2024 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, ka marr aktvendim për fillimin e hetimeve dhe ka paraqitur kërkes për caktimin e masës së paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh, ndaj të pandehurit me inicialet A.P. Sipas kërkesës së Prokurorisë, i pandehuri A.P., merr pjesë në trafikimin me njerëz me anë të kanosjes, përdorimit t&...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një të pandehuri për veprat penale mashtrimi dhe shantazhi  
Kërkesë për paraburgim ndaj një të pandehuri për veprat penale mashtrimi dhe shantazhi  

  Gjakovë, më 01 shkurt 2024 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti i Përgjithshëm, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh nga Gjykata Themelore në Gjakovë, ndaj të pandehurit me inicialet A.B. Sipas kërkesës së Prokurorisë, i pandehuri A.B., me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore përmes paraqitjes së rreme të ...

Lexo më shumë
Kryeprokurori Enis Gashi, priti në takim Asistenten Ekzekutive të Zyrës së Prokurorit të Shteteve të Bashkuara për Qarkun Verior të Ilionis, znj. Meghan Morrisey dhe përfaqësues nga Ambasada e SHBA-së në Kosovë
Kryeprokurori Enis Gashi, priti në takim Asistenten Ekzekutive të Zyrës së Prokurorit të Shteteve të Bashkuara për Qarkun Verior të Ilionis, znj. Meghan Morrisey dhe përfaqësues nga Ambasada e SHBA-së në Kosovë

  Gjakovë, 24 Janar 2024 – Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore Gjakovë, z. Enis Gashi, ka pritur në takim Asistenten Ekzekutive të Zyrës së Prokurorit të Shteteve të Bashkuara për Qarkun Verior të Ilionis, znj. Meghan Morrisey, Këshilltarin Rezident Ligjor në Ambasadën e SHBA-së në Kosovë, z. Erin Cox dhe Specialisten e Lartë Ligjore në OPDAT, znj. Benina Kusari. Gjatë ketij takimi Kryeprokurori Gashi, me të pranishmit ka diskutuar për menaxhimin dhe performancën ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj dy të pandehurve lidhur me veprën penale blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikeve, substancave psikotrope dhe analoge
Kërkesë për paraburgim ndaj dy të pandehurve lidhur me veprën penale blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikeve, substancave psikotrope dhe analoge

  Gjakovë, 02 Dhjetor 2023 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, Departamenti për Krime të Rënda, njofton opinionin publik se ndaj të pandehurve me inicialet B.G dhe SH.G, ka marrë Aktvendim për fillimin e hetimeve si dhe ka paraqitur, kërkesë në Gjykatën Themelore në Gjakovë,  për caktimin e masës së paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh. Sipas kërkesës së Prokurorisë, ndë...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore Gjakovë mban takimin e Javës  për të Drejtat e Viktimave të Krimit
Prokuroria Themelore Gjakovë mban takimin e Javës për të Drejtat e Viktimave të Krimit

  Gjakovë, 25 tetor 2023 – Nën patronatin e zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, është mbajtur takimi regjional në kuadër të javës për të drejtat e viktimave të krimit, me moton “Mbroje viktimën, parandalo riviktimizimin”. Në këtë tryezë të udhëhequr nga U.D. Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjakovë z. Enis Gashi, të pranishëm ishin Znj. Sasha Rutizer, Shefe e Zyrës pë...

Lexo më shumë