Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kryesuesi i KPK-së, Jetish Maloku, uron bashkëkombësit me rastin e Festës së Flamurit Kombëtar   
Kryesuesi i KPK-së, Jetish Maloku, uron bashkëkombësit me rastin e Festës së Flamurit Kombëtar  

Prishtinë, 28 nëntor 2023 – Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Jetish Maloku, ka uruar bashkëkombësit me rastin e 28 Nëntorit - Ditës së Flamurit Kombëtar, me ç‘rast në urimin e tij thuhet:   Të nderuar bashkëkombës, Dita e Flamurit Kombëtar shënon piedestalin më të lartë të përkushtimit atdhetar dhe sakrificës patriotike të gjeneratave të tëra dhe përher&...

Lexo më shumë
Intervistohen kandidatët për pozitën e Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës dhe Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore të Prishtinës
Intervistohen kandidatët për pozitën e Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës dhe Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore të Prishtinës

Prishtinë, 24 nëntor 2023 –Këshilli Prokurorial i Kosovës organizoi sot procesin e intervistimit të kandidatëve për pozitën e Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës dhe Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë. Panelet vlerësuese për përzgjedhjen e Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës dhe Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë, të cilat p&...

Lexo më shumë
Mbahet takimi i Komisionit për Çështje Normative
Mbahet takimi i Komisionit për Çështje Normative

Prishtinë, 23 nëntor 2023 - Komisioni për Çështje Normative, i kryesuar nga Armend Zenelaj, ka mbajtur takimin e radhës sipas agjendës së paraparë, në të cilin morën pjesë edhe përfaqësuesit e Misionit të OSBE-së në Kosovë. Me këtë rast, anëtarët e Komisionit për Çështje Normative miratuan draftin e Rregullores për qasje në dokumente publike të sistemit prokurorial, e cila pas v&...

Lexo më shumë
Mbahet punëtori dyditore për hartimin e projektit të Strategjisë për komunikim publik të sistemit prokurorial për vitet 2024-2026
Mbahet punëtori dyditore për hartimin e projektit të Strategjisë për komunikim publik të sistemit prokurorial për vitet 2024-2026

Prishtinë, 22 nëntor 2023 – Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) dhe Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit (ZKPSH), në bashkëpunim dhe me mbështetje të Misionit të OSBE-së dhe Projektit EKOJUST, kanë organizuar një punëtori dyditore për hartimin e projektit të Strategjisë për komunikim publik, në të cilën sot morën pjesë Kryesuesi i KPK-së, Jetish Maloku, Prokurorja në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit, Sevdije Morina, ...

Lexo më shumë
Kryesuesi i KPK-së, Jetish Maloku, priti në takim Këshilltarin Rezident Ligjor në Ambasadën Amerikane, Erin Cox dhe Zyrtaren e Lartë Ligjore në OPDAT në Ambasadën Amerikane, Benina Kusari 
Kryesuesi i KPK-së, Jetish Maloku, priti në takim Këshilltarin Rezident Ligjor në Ambasadën Amerikane, Erin Cox dhe Zyrtaren e Lartë Ligjore në OPDAT në Ambasadën Amerikane, Benina Kusari 

Prishtinë, 22 nëntor 2023 - Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës (KPK), Jetish Maloku, ka pritur në takim Këshilltarin Rezident Ligjor në Ambasadën Amerikane në Kosovë, Erin Cox dhe Zyrtaren e Lartë Ligjore në OPDAT, Benina  Kusari.  Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi për jetësimin e iniciativave të përbashkëta në kuadër të bashkëpunimit dypalësh për forcimin e rendit ...

Lexo më shumë
Zëvvendëskryesuesi i KPK-së merr pjesë në konferencën “Ditët e Gjyqësorit”
Zëvvendëskryesuesi i KPK-së merr pjesë në konferencën “Ditët e Gjyqësorit”

Prishtinë, 17 nëntor 2023- Zëvendëskryesusi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, z.Veton Shabani, ka marrë pjesë në aktivitetin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës “Ditët e Gjyqësorit”. Gjatë fjalës së tij, z.Shabani vlerësoi lart këtë organizim, i cili dëshmon seriozitetin, përkushtimin dhe profesionalizmin e sistemit gjyqësor. Tutje, z. Shabani potencoi bashkëpunimin e mirëfilltë ...

Lexo më shumë
Konfirmohen listat e kandidatëve për pozitat e kryeprokurorëve të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës dhe të Prokurorisë Themelore në Prishtinë
Konfirmohen listat e kandidatëve për pozitat e kryeprokurorëve të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës dhe të Prokurorisë Themelore në Prishtinë

Prishtinë, 17 nëntor 2023 – Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), sipas agjendës së paraparë, ka mbajtur takimin e 236-të me radhë, të jashtëzakonshëm, i cili është udhëhequr nga Zëvendëskryesuesi Veton Shabani. Fillimisht anëtarët e KPK-së trajtuan kundërshtimin e prokurores Fitore Sadikaj lidhur me moskonfirmimin e statusit të kandidatit për pozitën e Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë. Pas refuzimit t&...

Lexo më shumë
Finalizohet Draftrregullorja për Qasje në Dokumente Publike të Sistemit Prokurorial
Finalizohet Draftrregullorja për Qasje në Dokumente Publike të Sistemit Prokurorial

Prishtinë, 9 nëntor 2023 – Komisioni për Çështje Normative i Këshillit Prokurorial të Kosovës, i udhëhequr nga z.Armend Zenelaj, ka mbajtur takimin e radhës, në të cilin morën pjesë anëtarët e komisionit, përfaqësuesja e Ambasadës Amerikane dhe përfaqësuesi i Zyrës së BE-së në Prishtinë. Pas diskutimeve të zhvilluara gjatë ditës së sotme, anëtar&...

Lexo më shumë