Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe falsifikim të dokumenteve
Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe falsifikim të dokumenteve

Gjilan, 25 Dhjetor 2021 – Prokuroria Themelore në Gjilan ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit në afat prej 30 ditësh nga Gjykata Themelore në Gjilan ndaj të pandehurit T.S. për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale "Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar" dhe të pandehurit A.R., për veprën penale "Falsifikimi i dokumenteve" të Kodit Penal të Republikës ...

Lexo më shumë
Ndalohen dy persona për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar dhe falsifikim të dokumenteve
Ndalohen dy persona për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar dhe falsifikim të dokumenteve

Gjilan, 24 Dhjetor 2021– Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ju njofton se në koordinim me Njësinë Rajonale për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit, në Gjilan, janë ndaluar dy persona, në kohëzgjatje prej 48 orësh, i dyshuari me inicialet T.S. – ish drejtor i Shëndetësisë në komunën e Novobërdës dhe i dyshuari me inicialet A.R. – pronar ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për vrasje të rëndë
Aktakuzë për vrasje të rëndë

Gjilan, 24 Dhjetor 2021– Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzën kundër të pandehurit B.R., për shkak të veprave penale ‘’Vrasja e rëndë’’ dhe ‘’Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve’’, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.   Sipas aktakuzës, i pandehuri B.R., më 13 Korrik 2021, me dashje ka ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurorim publik
Ndalohet një person për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurorim publik

Gjilan, 8 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Gjilan, me urdhër të prokurorit nga Departamenti për Krime të Rënda, ka ndaluar të dyshuarin me inicialet, I.H., në kohëzgjatje prej 48 orësh, për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale "Keqpërdorimi dhe mashtrimi në prokurorim publik", të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Prokuroria njofton opinionin publik se ekziston dyshimi që, i dyshuari I.H., si pronar i kompanis&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare
Aktakuzë për keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare

Gjilan, 24 Nëntor 2021 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzën kundër të pandehurit H.R., për shkak të veprës penale ‘’Keqtrajtimi gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike’’, nga neni 195 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.   Sipas aktakuzës, i pandehuri H.R, më 01 Nëntor 2021, në një shkollë fillore në komunën e Vitis&...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj një personi për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik
Kërkohet paraburgim ndaj një personi për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik

Gjilan, 23 Nëntor 2021– Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Gjilan, caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit J.M., i cili me urdhër të prokurorit të shtetit gjendet nën masën e ndalimit 48 orësh.   Sipas kërkesës ekziston dyshimi i bazuar se, i pandehuri J.M., pronar i kompanisë ‘’Tribune’’, SH.P.K., Prishtinë, ka shkelur ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik
Ndalohet një person për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik

Gjilan, 22 Nëntor 2021– Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, Njësinë për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsion, në Gjilan, pas hetimeve të zhvilluara, ka ndaluar të dyshuarin J.M., në kohëzgjatje prej 48 orësh, pasi dyshohet se ka kryer veprën penale ‘’Keqpërdorimi dhe mashtrimi në prokurim publik’’, nga neni 415 të Kodit Penal të Republik&...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër 73 personave për rastin ‘’Karaçeva’’
Aktakuzë kundër 73 personave për rastin ‘’Karaçeva’’

Gjilan, 18 Nëntor 2021– Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzën kundër shtatëdhjetetre (73) personave – të pandehur lidhur me rastin ‘’Karaçeva’’. Sipas aktakuzës, të pandehurit F.L., H.K., S.K., I.S., F.K., A.K., F.Z., R.Th., S.G., S.N.,  Z.A., N.S., dhe F.K., akuzohen se kanë kryer veprën penale ‘’Kontrabandimi me mallra’’, nga neni 311 paragrafi 4 të Kodit Penal ...

Lexo më shumë