Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Aktakuzë për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik dhe falsifikim të dokumenteve
Aktakuzë për keqpërdorim dhe mashtrim në prokurim publik dhe falsifikim të dokumenteve

Prizren, 31 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve – personave juridik dhe G.P., S.S., B.S., - persona përgjegjës në kuadër të personave juridik, për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Keqpërdorimi dhe mashtrimi në prokurim publik” nga neni 415 paragrafi 3 lidhur me paragrafin 1, e lidhur me nenin 31, “Falsifikimi i dokumenteve” nga neni 390 paragrafi 1 lidhur me nenin 31,  ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër pesë zyrtarëve policor për keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare dhe lëndim të lehtë trupor
Aktakuzë kundër pesë zyrtarëve policor për keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare dhe lëndim të lehtë trupor

Prizren, 31 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve: S.H., V.K., F.K., A.P., dhe A.K., persona zyrtarë/zyrtarë policor, për shkak të dyshimit të bazuar se në bashkëkryerje kanë kryer veprat penale “Keqtrajtimi gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike” nga neni 195  paragrafi 1 lidhur me nenin 31 dhe “Lëndimi i lehtë trupor” nga neni 185 paragrafi 1 në...

Lexo më shumë
Arrestohet personi i pestë në rastin e fajdeve të datës 22 dhjetor 2021
Arrestohet personi i pestë në rastin e fajdeve të datës 22 dhjetor 2021

Prizren, 31 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, njofton opinionin se ka arrestuar personin e pestë, i dyshuar se ka kryer veprën penale“Fajdeja” nga neni 331 i Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Personi i arrestuar është pjesë e grupit tëcilët janë arrestuar gjatë aksionit të Prokurorisë të datës 22 dhjetor 2021. Arrestimi i të ...

Lexo më shumë
Prokuroria e Prizrenit gjatë vitit 2021 ka ngritur 274 aktakuza kundër 316 personave për rastet e dhunës në familje
Prokuroria e Prizrenit gjatë vitit 2021 ka ngritur 274 aktakuza kundër 316 personave për rastet e dhunës në familje

Prizren, 24 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, edhe gjatë këtij viti ka trajtuar me prioritet të lartë rastet e dhunës në familje. Gjendja statistikore për sa i përket lëndëve të dhunës në familje gjatë vitit 2021, përkatësisht nga data 01 janar deri në periudhën e raportimit 30 nëntor 2021, ka qenë si në vijim: në Departamentin e Përgjithshëm janë pranuar 282 kallëzime penale me 317 ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për grabitje
Aktakuzë për grabitje

Prizren, 24 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundërtë pandehurit E.K., për shkak të dyshimit të bazuar mirë se i njëjti ka kryer veprën penale “Grabitja” nga neni 317 paragrafi 4 lidhur me paragrafin 1 të Kodit Penal tëRepublikës së Kosovës (KPRK). Sipas aktakuzës, me&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për pengim të personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare dhe sulm ndaj personit zyrtar
Aktakuzë për pengim të personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare dhe sulm ndaj personit zyrtar

Prizren, 24 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve: I.K., Sh.K., L.K., E.K., dhe N.K., për shkak tëdyshimit të bazuar mirë se në bashkëkryerje kanë kryer vepratpenale “Pengimi i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare” nga neni 401 paragrafi 5 lidhur me nenin 31 dhe “Sulmi ndaj personit zyrtar” ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar
Aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Prizren, 23 dhjetor 2021 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundërtë pandehurve S.Sh., dhe N.B., në cilësi të personave zyrtar, për shkak të dyshimit të bazuar mirë se kanë kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 414 paragrafi 1 lidhur me nenin 31 të&...

Lexo më shumë
Ndalohen katër persona për fajde në aksionin e Prokurorisë së Prizrenit
Ndalohen katër persona për fajde në aksionin e Prokurorisë së Prizrenit

Prizren, 22 dhjetor 2021- Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, pas një pune hetimore gjashtë (6) mujore, me urdhër të saj dhe në koordinim të plotë me Policinë e Kosovës –Sektorin e Hetimeve Rajonale në Prizren, të mbështetur edhe nga njësitë dhe stacionet tjera policore në Prizren dhe Prishtinë, ka ndaluar 4 (katër) persona nën dyshimin për kryerje të veprës penale “Fajdeja&...

Lexo më shumë