Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Me urdhër të Prokurorit të Shtetit ndalohet i dyshuari i grupit “Albkings”
Me urdhër të Prokurorit të Shtetit ndalohet i dyshuari i grupit “Albkings”

  Prishtinë, 17 prill 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë njofton opinionin publik se pas publikimit të informatave në media për aktivitetet e grupit “Albkings” në rrjetin social “Telegram”, sipas detyrës zyrtare, ka iniciuar hetime dhe në koordinim të plotë me Policinë e Kosovës-Njësinë e Hetimeve të Krimeve Kibernetike ka ndërmarrë veprime hetimore në identifikimin e personave të cilët kanë menaxhuar këtë llogari dhe grupe të ...

Lexo më shumë
Reagim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë
Reagim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë

  Prishtinë, 16 prill 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë ka përcjellë me vëmendje emisionin e mbrëmshëm në “Debat Plus me Ermal Pandurin”, dedikuar dyshimeve për ngacmim seksual të profesorit Xh.K., andaj ka parë të arsyeshme të reagojë lidhur me akuzat të cilat janë hedhur në drejtim të prokurorit të kësaj prokurorie, Blerim Igrishta, të cilat janë të papranueshme dhe denigruese për figurën e Prokurorit ...

Lexo më shumë
Njoftim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë
Njoftim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë

  Prishtinë, 4 prill 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik lidhur me sulmin ndaj të dëmtuarave-gazetareve se, pas ndërmarrjes së veprimeve hetimore dhe grumbullimit të provave shtesë, si dhe riintervistimit të njërit nga të dyshuarit, Prokurori i Shtetit ka lëshuar aktvendim mbi ndalimin e M.B., e dyshuar për shkak të veprave penale “Kanosja” dhe “Lëndimi i lehtë trupor”, sipas KPRK-së. E njëjta është dërguar ...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore në Prishtinë inicion rast ndaj personit juridik për punime pa pajisje mbrojtëse dhe rrezikim të sigurisë në vendin e punës
Prokuroria Themelore në Prishtinë inicion rast ndaj personit juridik për punime pa pajisje mbrojtëse dhe rrezikim të sigurisë në vendin e punës

  Prishtinë, 4 prill 2024– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se, në kuadër të zbatimit të Planit Vjetor të Punës për vitin 2024 të kësaj prokurorie, më konkretisht pikës së paraparë për sigurinë në punë, gjatë ditës së djeshme, sipas detyrës zyrtare, ka identifikuar një objekt në Hajvali, në të cilin po kryhen punime pa pajisje të nevojshme të sigurisë n&...

Lexo më shumë
Kryeprokurori Gashi priti në takim pjesëtarë të KFOR-it amerikan
Kryeprokurori Gashi priti në takim pjesëtarë të KFOR-it amerikan

  Prishtinë, 20 mars 2024– Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Zejnullah Gashi, ka pritur në takim gjatë ditës së sotme Majorin May, prokuror me përvojë 30 vjeçare në shtetin federal të Gjeorgjisë në SHBA, tani Kryesues i Zyrës Ligjore në kampin Bondsteel dhe pjesëtarë të KFOR-it amerikan të këtij Kampi. Fillimisht Kryeprokurori Gashi iu shprehi mirëseardhje të pranishmëve, si dhe i njoftoi për organizimin, funksionalizimin e ...

Lexo më shumë
Prokuroria Themelore në Prishtinë shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas
Prokuroria Themelore në Prishtinë shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas

  Prishtinë, 8 mars 2024– Në shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Zëvendës Kryeprokurorja e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Elza Bajrami Kastrati, së bashku me prokuroret e shtetit Shenaj Berisha dhe Mimoza Shala, si dhe nën shoqërimin e përfaqësueseve nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, kanë uruar në këtë ditë të veçantë të gjitha punonjëset e kësaj prokurorie ...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË PËR MEDIA NGA PROKURORIA THEMELORE PRISHTINË
KOMUNIKATË PËR MEDIA NGA PROKURORIA THEMELORE PRISHTINË

  Prishtinë, 6 mars 2024 - Prokuroria Themelore në Prishtinë ka përcjellë me vëmendje debatin e zhvilluar në opinionin publik lidhur me çështjen e gazetarit L.M. Prokuroria Themelore në Prishtinë ka pranuar Kallëzim penal privat kundër L.M. nga pala e dëmtuar D.M. Andaj, njoftojmë opinionin publik se veprimet e ndërmarra në këtë çështje janë në drejtim të trajtimit të Kallëzimit penal, për t&...

Lexo më shumë
Njoftim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë
Njoftim nga Prokuroria Themelore në Prishtinë

  Prishtinë, 5 mars 2024 – Prokuroria Themelore në Prishtinë njofton opinionin publik se menjëherë pas marrjes së informatave për plagosjen e një personi në Prishtinë, kemi autorizuar Policinë e Kosovës për marrjen e veprimeve të nevojshme që konsistojnë në hetimin e rrethanave që karakterizojnë ngjarjen. Sigurojmë opinionin publik se në koordinim me hetuesit policorë kemi ndërmarr të gjitha veprimet hetimore për ndriçimin e plotë të rastit. ...

Lexo më shumë