Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Ndalohet një person i dyshuar për fajde
Ndalohet një person i dyshuar për fajde

Gjilan, 28 Maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ndaluar të dyshuarin L.K., në kohëzgjatje prej 48 orësh, me dyshimin se është përfshirë në veprën penale ‘’Fajdeja’’, nga neni 331 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Ekziston dyshimi i bazuar se, i dyshuari L.K., ka dhënë para me fajde, në vlerë prej 75.000,00 euro, me qëllim që ...

Lexo më shumë
Ambasada Amerikane në Prishtinë dhuron donacion për Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit
Ambasada Amerikane në Prishtinë dhuron donacion për Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit

Prishtinë, 27 maj 2020 – Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka pranuar një  donacion prej 29 laptopësh nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, të cilët do të jenë në shërbim të institucionit të Prokurorit të Shtetit në trajtimin e rasteve të dhunës në familje. Ceremonia e nënshkrimit të këtij donacioni është zhvilluar ndërmjet Kryeprokurorit Lumezi dhe përfaqësueseve të Ambasadës Amerikane në ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj 4 personave për armëmbajtje pa leje, shtytje dhe ndihmë në kryerjen e kësaj vepre penale
Kërkohet paraburgim ndaj 4 personave për armëmbajtje pa leje, shtytje dhe ndihmë në kryerjen e kësaj vepre penale

Gjilan, 27 Maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë, caktimin e masës së paraburgimit, në afat prej 30 ditësh, ndaj të dyshuarve A.A., SH.Z., B.K. dhe V.R., të cilët me aktvendim të prokurorit gjendet në ndalim 48 orësh.   Ekziston dyshimi i bazuar se, i dyshuari A.A., më 25 Maj 2010, pas mesnate, në lagjen “Dardania” në Prishtin&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për armëmbajtje pa leje dhe përdorim të armës 
Aktakuzë për armëmbajtje pa leje dhe përdorim të armës 

Prizren, 27 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve me inicialet K.B., L.C., dhe Sh.Z., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” nga neni 366 paragrafi 1 dhe ”Përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm” nga neni 367 paragrafi  1 të Kodit Penal të ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për posedim dhe shitje të narkotikëve
Aktakuzë për posedim dhe shitje të narkotikëve

Prizren, 26 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve me inicialet A.K., A.S., dhe R.B., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprat penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge” nga neni  267 paragrafi 2 dhe “Posedimi i paautorizur i narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge” nga neni 269 paragrafi 2-1 të Kodit Penal të Republik&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për prodhim dhe shpërndarje të produkteve të dëmshme mjekësore
Aktakuzë për prodhim dhe shpërndarje të produkteve të dëmshme mjekësore

Gjilan, 26 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit K.A., për shkak të veprës penale ‘’Prodhimi dhe shpërndarja e produkteve të dëmshme mjekësore’’, nga neni 260 paragrafi 2 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.   Sipas aktakuzës, më 6 prill 2020, i pandehuri K.A., në fshatin Përlepnicë Komuna e Gjilanit, ka vënë në ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist

Prishtinë, 26 maj 2020 -  Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë pranë Gjykatës Themelore në Prishtinë – Departamenti Special, kundër të pandehurës me inicialet J.L. për shkak të veprës penale “Organizimi dhe pjesëmarrja në grup terrorist” nga neni 143 paragrafi 2 të KPRK-së. Prokuroria Speciale njofton se e pandehura J.L. më 12.09.2014, me paramendim dhe me dashje si dhe me përgatitje paraprake, me qëllim ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për mashtrim
Aktakuzë për mashtrim

Prizren, 22 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit me inicialet A.K., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Mashtrimi” nga neni 323 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Sipas aktakuzës, i pandehuri A.K., me datë 03.02.2020 rreth orës 12:00, përmes postës private, me anë të paraqitjes së rreme ...

Lexo më shumë