Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

U.D. Kryeprokurori i Shtetit priti në takim Ministren e Drejtësisë
U.D. Kryeprokurori i Shtetit priti në takim Ministren e Drejtësisë

Prishtinë, 13 maj 2022 – Ushtruesi i Detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi, ka pritur në takim pune Ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu.   U.D Kryeprokurori Kelmendi dhe Ministrja Haxhiu, biseduan për çështje të ndryshme që kanë të bëjnë me fushën e drejtësisë penale, procesin e reformës në drejtësi si dhe identifikimin dhe tejkalimin e sfidave në sistemin e drejtësisë. Po ashtu, ata shkëmbyen ...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi për veprën penale Dhunimi
Kërkesë për paraburgim ndaj një personi për veprën penale Dhunimi

Gjakovë, 13 maj 2022 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj të pandehurit Sh. Ll për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Dhunimi”, nga neni 227 paragrafi 7 lidhur me paragrafin 4 nën paragrafin 4.2 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së.   Prokuroria njofton se, në mes të datave 03-05 maj 2022 në Junik në shtëpinë e tij, i pandehuri Sh. ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër katër personave për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar
Aktakuzë kundër katër personave për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Prishtinë, 12 maj 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamentin Special, kundër katër (4) të pandehurve me iniciale F.M., Dh.H., G.D dhe E.T. Prokurori Speciale njofton se tre të pandehurit me inicialet F.M., Dh.H dhe G.D, në cilësi të personave zyrtarë dyshohet se kanë kryer veprën penale ‘’Keqpërdorimi i pozitës ...

Lexo më shumë
Prokuroria Speciale bën mbledhjen e provave për masakrën e Mejës
Prokuroria Speciale bën mbledhjen e provave për masakrën e Mejës

Prishtinë, 11 maj 2022 – Prokurorja e Shtetit në Prokurorinë Speciale të Republikës së Kosovës, Drita Hajdari, njëherësh udhëheqëse e Departamentit të Krimeve të Luftës, së bashku me njësitet përkatëse të Policisë së Kosovës, kanë bërë shikimin e vendit të ngjarjes në lidhje me masakrën e Mejës ne komunën e Gjakovës. Gjatë ditë...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër dy personave për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar
Aktakuzë kundër dy personave për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Prishtinë, 11 maj 2022 - Prokuroria Speciale e Republikës sëKosovës (PSRK), ka ngritur sot aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë - Departamenti Special kundër dy (2) tëpandehurve zyrtarë me inicialet B.N. dhe D.M. për veprën penale ‘’Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’’, nga neni 422 paragrafi 2 lidhur me nenin 81 dhe 31 të Kodit ...

Lexo më shumë
Vrasje e rëndë në Kaçanik
Vrasje e rëndë në Kaçanik

Ferizaj, 10 Maj 2022– Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti për Krime të Rënda, ju njofton se gjatë ditës së sotme, rreth orës 14:00, në Kaçanik, një person është privuar nga jeta dhe një person tjetër ka mbetur i lënduar si pasojë e të shtënave me armë. Motivet për këtë ngjarje ende nuk dihen dhe të dyshurit lidhur me këtë rast gjenden në arrati, p&...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër dy personave për vrasjen e rëndë në fshatin Gradicë të Drenasit
Aktakuzë kundër dy personave për vrasjen e rëndë në fshatin Gradicë të Drenasit

Prishtinë, 10 maj 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve Xh.B. dhe A.B., në drejtim të veprave penale “Vrasja e rëndë”, nga neni 173 dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”, nga neni 366 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas aktakuzës, më 05.04.2021, rreth orës 20:20, ...

Lexo më shumë
Ndalohet një person për vrasje të rëndë
Ndalohet një person për vrasje të rëndë

Prishtinë, 8 maj 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se më 07.05.2022, prokurorja kujdestare nga Departamenti i Krimeve të Rënda, është njoftuar nga policia për të shtëna me armë zjarri në fshatin Gushtericë tëGraçanicës. E njëjta i është përgjigjur vendit të ngjarjes me njësitë e tjera relevante, ...

Lexo më shumë