Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Prezantimi i Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, me rastin e inaugurimit të Forumit të Prakticentëve
Prezantimi i Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi, me rastin e inaugurimit të Forumit të Prakticentëve

Prishtinë, 12 prill 2022 – Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka marrë pjesë në inaugurimin e Forumit të Prakticentëve, të organizuar nga Grupi Këshillëdhënës për Sundim të Ligjit “RoLAG” - ku së bashku me Institutin e Bazelit për Qeverisje është duke implementuar projektin e financuar nga Zyra e UNDP-së në Kosovë “Mbështetje për themelimin e Zyrës për rikuperimin e pasurive dhe krijimin ...

Lexo më shumë
Njoftim për media nga Prokuroria Speciale
Njoftim për media nga Prokuroria Speciale

Prishtinë, 12 prill 2022 - Prokuroria Speciale e Republikës se Kosovës, njofton opinionin publik se më datë 01.04.2022, ka pranuar raportin nga Instituti i Mjekësisë Ligjore në Lozanë të Zvicrës, lidhur me rastin e Astrit Deharit. Prokuroria Speciale njofton se raporti i ekspertizës është pranuar në gjuhë frënge dhe më pas është dërguar për përkthim në gjuhë shqipe. Ndërkaq, më datë 08.04.2022, rreth orës 15:30, ...

Lexo më shumë
Operacioni “Pika 2” vë në pranga 26 zyrtarë policorë të dyshuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe marrje të ryshfetit
Operacioni “Pika 2” vë në pranga 26 zyrtarë policorë të dyshuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe marrje të ryshfetit

Prishtinë, 8 prill 2022 - Me urdhër të Prokurorisë Speciale Inspektorati Policor i Kosovës është duke realizuar sot  operacionin e koduar me emrin “Pika 2” që ka filluar qysh në orët e hershme të mëngjesit në Prizren respektivisht në pikë kalimin kufitar në Vërmicë. Operacionit të sotshëm i ka paraprirë një hetim rreth një vjeçar me dyshimin për përfshirje në aktivitete të kund&...

Lexo më shumë
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale dhe Inspektorati Policor i Kosovës
Komunikatë e përbashkët për media nga Prokuroria Speciale dhe Inspektorati Policor i Kosovës

Prishtinë, 08 prill 2022 – Me urdhër të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), Inspektorati Policor i Kosovës respektivisht punonjësit nga të gjitha Departamentet operative të saj kanë filluar sot në orët e hershme të mëngjesit një operacion të gjerë në kuadër të autorizimeve dhe fushëveprimit ligjor të IPK-së.  Operacionit të sotshëm (i koduar me emrin “Pika 2”) i ka paraprir&...

Lexo më shumë
Ndalohen dy persona të dyshuar për tërheqjen e 95 mijë eurove nga llogaria bankare e një personi tjetër
Ndalohen dy persona të dyshuar për tërheqjen e 95 mijë eurove nga llogaria bankare e një personi tjetër

Ferizaj, 07 Prill 2022 – Prokuroria Themelore në Ferizaj, njofton opinionin publik se me vendim të Prokurorit të Shtetit, ka ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, dy persona të dyshuar me inicialet I.A- ish Drejtor i Degës se BKT-se në Pejton- Prishtinë  dhe Sh.B., -punëtor i autotaxit “Bini”- Gjilan, nën dyshimin për veprat penale “Keqpërdorimi i besimit” dhe “Mashtrimi” të Kodit Penal të Republikës së Kosovë...

Lexo më shumë
Diskutohet Projekti i BE-së me Prokurorinë Themelore në Prishtinë
Diskutohet Projekti i BE-së me Prokurorinë Themelore në Prishtinë

Prishtinë, 5 prill 2022– Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Kujtim Munishi, i shoqëruar nga përgjegjësja e Departamentit të Përgjithshëm, Jehona Grantolli, kanë pritur në takim ekspertë të projektit të BE-së, Laurence Hanvey Key dhe Brian Robinson. Ky projekt është i implementuar nga NICO (Northern Ireland Cooperation Overseas), me temën “Mbështetje Reformës në Policinë e Kosovës”. Takimi kishte për qëllim njohjen ...

Lexo më shumë
NJOFTIM NGA PROKURORIA THEMELORE NË PRISHTINË
NJOFTIM NGA PROKURORIA THEMELORE NË PRISHTINË

Prishtinë, 5 prill 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Departamenti i Krimeve të Rënda, konkretisht Njësiti për Krime Ekonomike dhe Korrupsion, pas raportimeve të publikuara në disa portale lidhur me pretendimet se janë kryer shkelje të rënda ligjore në procesin e rekrutimit të qindra personave në një konkurs të Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK), më 04.04.2022, ka iniciuar hetime, ashtu që do të ndërmerren të gjitha veprimet ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për blerje, posedim, shpërndarje dhe shitje të narkotikëve
Aktakuzë për blerje, posedim, shpërndarje dhe shitje të narkotikëve

Prizren, 05 prill 2022 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit E.H., (shtetas i Republikës së Shqipërisë) i cili gjendet në paraburgim nga data 08.03.2022 për shkak të dyshimit të bazuar se i njëjti ka kryer veprën penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge” nga neni 267, sipas Kodit  Penal të Republikës së ...

Lexo më shumë