Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Akuzohen katër persona për dhunim
Akuzohen katër persona për dhunim

Gjilan, 15 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve S.I., A.A., S.L. dhe A.S, pasi që në bashkëkryerje kanë dhunuar të dëmtuarën e mitur, të moshës 17 vjeçare. Sipas aktakuzës, të pandehurit S.I., A.A., S.L. dhe A.S., më 23 shkurt 2020, në fshatin Selishtë, komuna e Gjilanit, kanë dhunuar të dëmtuar&...

Lexo më shumë
Aktakuzë ndaj 7 personave për shitblerje të paautorizuar të armëve, tregti të ndaluar dhe pjesëmarrje në grup të organizuar kriminal
Aktakuzë ndaj 7 personave për shitblerje të paautorizuar të armëve, tregti të ndaluar dhe pjesëmarrje në grup të organizuar kriminal

Prishtinë, 12 maj 2020 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamenti Special, kundër të pandehurve me inicialet I.M., V.I., N.G., B.S., S.S., F.H dhe N.A., për shkak të veprave penale ‘’Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve’’,  nga neni 372 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 të Kodit ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për dhunim
Aktakuzë për dhunim

Gjilan, 08 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit E.H., për shkak të veprës penale ‘’Dhunimi’’, nga neni 227 paragrafi 4 nën paragrafi 6, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Sipas aktakuzës, i pandehuri E.H., më 13 prill 2020, rreth orës 11h, në një shtëpi të pabanuar në dalje të komunës së ...

Lexo më shumë
Prokurori i Shtetit dhe Administrata Tatimore e Kosovës nënshkruajnë memorandum bashkëpunimi
Prokurori i Shtetit dhe Administrata Tatimore e Kosovës nënshkruajnë memorandum bashkëpunimi

Prishtinë, 7 maj 2020 – Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi dhe Drejtori i Administratës Tatimore të Kosovës, Ilir Murtezaj, kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi ndërinstitucional, me anë të së cilit synohet të intensifikohet bashkëpunimi i ndërsjellët në ngritjen e efikasitetit në luftën kundër korrupsionit, krimit të organizuar dhe shpëlarjes së parave. Qëllimi i këtij memorandumi të bashkëpunimit është q&...

Lexo më shumë
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist
Aktakuzë për organizim dhe pjesëmarrje në grup terrorist

Prishtinë, 06 maj 2020 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur sot aktakuzë, në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamenti Special, kundër të pandehurës, D.D., për shkak të veprës penale “Organizimi dhe pjesëmarrja në grup terrorist” nga neni 143 paragrafi 2 të KPRK-së. Prokuroria Speciale njofton se e pandehura D.D., më 29.10.2014, me paramendim dhe me dashje, si dhe me përgatitje paraprake me qëllim që t&...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË PËR MEDIA
KOMUNIKATË PËR MEDIA

Prishtinë, 4 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se ka filluar ndërmarrjen e të gjitha veprimeve hetimore për zbardhjen e plotë të vdekjes së 26 vjeçarit në Qendrën e Studentëve në Prishtinë. Me respekt, Zyra për Komunikim Publik në ZKPSH Prokuroria Themelore Prishtinë

Lexo më shumë
Komunikatë për media
Komunikatë për media

Gjakovë, 4 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjakovë, njofton opinionin publik se pas raportimit në portalin “Reporteri.net”, lidhur me artikullin “Spitali i Gjakovës refuzon ta trajtojë të moshuarën me kancer të fytyrës, ankesat e familjes i konsiderojnë shantazh”, Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjakovë, Ali Selimaj, menjëherë ka lëshuar urdhër për ndërmarrjen e të gjitha veprimeve hetimore në lidhje me këtë rast. Me ...

Lexo më shumë
KOMUNIKATË PËR MEDIA
KOMUNIKATË PËR MEDIA

Gjilan, 04 maj 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti për Krime të Rënda, ju njofton se më 04 maj 2020, në afërsi të lumit Llapushnicë, i cili gjendet afër fshatit Llovcë, komuna e Gjilanit, është gjetur një trup pa shenja jete. Në trupin e pa jetë, në bazë të dokumenteve të identifikimit ka rezultuar se bëhet fjalë për tani të ndjerin B.O. (1978), i cili nga familjarët e tij kishte ...

Lexo më shumë