Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Reagim i Këshillit Prokurorial dhe Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit
Reagim i Këshillit Prokurorial dhe Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit

Prishtinë, 11 janar 2020 – Këshilli Prokurorial i Kosovës dhe Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit dënojnë fuqishëm kërcënimin me likuidim fizik dhe kërcënimet e tjera, të bëra gjatë ditës së sotme ndaj prokurores speciale, Drita Hajdari. Këto kërcënime serioze ndaj prokurores Hajdari vijnë si rrjedhojë e fushatës dhe gjuhës denigruese publike nga një grup individësh, pas shpalljes së aktgjykimit nga ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër shtatë zyrtarëve për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar
Aktakuzë kundër shtatë zyrtarëve për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Prizren, 03 janar 2020 – Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër S.P., N.K., V.I., B.N., B.K., A.Th., dhe N.A., në cilësinë e personave zyrtarë, për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 422 paragrafi 1 dhe 2, nënparagrafi 2.2 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). ...

Lexo më shumë