Kancelarija Glavnog Državnog tužioca

Share on

Facebook

V.D. Glavnog tužioca Kelmendi zajedno sa Predsedavajućim Hajdarajem ugostio je na sastanku Direktora  Akademije Evropskog prava (ERA), g.Jean-Philippe

Priština, 15. juli 2024. godine – Vršilac dužnosti Glavnog Državnog Tužioca, g.Besim Kelmendi zajedno sa Predsedavajućim Tužilačkog Saveta Kosva (TSK), g.Ardian Hajdaraj i sa Direktorom Akademije Pravde na Kosovu, g.Enver Fejzullahu, ugostio je na sastanku Direktora Akademije Evropskog prava (ERA), g. Jean-Philippe, sa saradnicima.

Svrha današnjeg sastanka bila je da se razgovara o realizaciji zajedničkih projekata i intenziviranju aktivnosti Akademije evropskog prava, u cilju povećanja kapaciteta tužilačkog sistema za implementaciju prava EU.

Prvenstveno, predsedavajući Hajdaraj je upoznao g.Jean-Philippe o potrebama tužilačkog sistema u oblasti izgradnje profesionalnih kapaciteta, ističući da se tužilački sistem sastoji od novih tužilaca i da su posebne obuke dobrodošle, posebno one koje se odnose na teme efikasnosti borbe protiv korupcije, pranja novca, sajber kriminala i organizovanog kriminala.

Tokom razgovora zatraženo je da tužioci učestvuju u onlajn obukama koje organizuje ERA i da istovremeno koriste materijale za obuku koji su objavljeni na sajtu ove evropske akademije.

Programi Akademije evropskog prava (ERA) pomažu zemljama Zapadnog Balkana u obuci za izgradnju kapaciteta, obučavanjem i pripremanjem tužilaca i sudija zemalja regiona za implementaciju prava EU.