Kancelarija Glavnog Državnog tužioca

Share on

Facebook

V.D. Glavnog državnog tužioca g. Besim Kelmendi i predsedavajući Tužilačkog saveta Kosova g. Ardian Hajdaraj učestvuju na međunarodnom seminaru koji organizuje Evropska komisija za efikasnost pravosuđa u saradnji sa Konsultativnim većem evropskih tužilaca

Valona, 16. Maj 2024 – Vršilac dužnosti glavnog državnog tužioca g. Besim Kelmendi i predsedavajući Tužilačkog saveta Kosova g. Ardian Hajdaraj učestvuju na dvodnevnom međunarodnom seminaru, koji organizuje Evropska komisija za efikasnost pravosuđa u saradnji sa Konsultativnim većem evropskih tužilaca, koji se održava u Valoni.

Tokom ovog seminara predstavljene su najbolje prakse koje se primenjuju u Republici Kosova, Albaniji i Bosni i Hercegovini, zajednički izazovi u vezi sa efikasnošću i kvalitetom rada u tužilačkim sistemima ove tri zemlje, kao i odnosi tužilačkih sistema na relaciji tužilac-mediji.

Na ovom seminaru učestvuje i g. Jetish Maloku, gđa. Mimoza Shala i g. Bedri Gashi iz Tužilačkog saveta Kosova, predstavnici Visokog saveta tužilaštva Albanije, Opšteg tužilaštva Albanije, kao i Visokog sudskog i tužilačkog saveta Bosne i Hercegovine.