Kancelarija Glavnog Državnog tužioca

Share on

Facebook

VD Glavnog Državnog Tužioca traži od glavnih tužilaca da se posvete povećanju efikasnosti u tretiranju krivičnih slučajeva

Priština, 24.  Maj 2024. – Vršilac dužnosti Glavnog Državnog Tužioca, gdin. Besim Keljmendi, održao je redovni kolegijum sa svim glavnim tužiocima i predstavnicima tužilaštava zemlje, na kojem su učestvovali i tužioci Kancelarije Glavnog Državnog Tužioca i predstavnik Ambasade SAD na Kosovu gdin. Etrur Maloku – viši pravni službenik u OPDAT.

Na ovom sastanku, VD Glavnog Tužioca Kelmendi je sa prisutnima razgovarao o rezultatima Državnog Tužioca na osnovu Izveštaja o radu za 2023. godinu, gde je analiziran učinak svih departmana tužilaštava u tretiranju krivičnih slučajeva prema relevantnim registrima, svakodnevnim izazovima i poteškoće s kojim se tužilaštva suočavaju, posebno sa nedostatkom broja tužilaca, kao i sa drugim pitanjima koja se odnose na efikasnost rada svih tužilaštava na nivou zemlje.

S tim u vezi, VD Glavnog Državnog Tužioca, zatražio je od glavnih tužilaca tužilaštava da se maksimalno angažuju na povećanju efikasnosti u tretiranju krivičnih slučajeva.

Još jedno važno pitanje o kojem se razgovaralo na ovom sastanku je potreba primene alternativnih postupaka kao efikasnih i produktivnih postupaka za rešavanje krivičnih slučajeva od strane državnih tužilaca.

Takođe, prema dnevnom redu, na ovom kolegijumu su razmatrana i druga stručna pitanja.