Kancelarija Glavnog Državnog tužioca

Share on

Facebook

Rukovodilac Kancelarije za Povraćaj Imovine posetio je Osnovno Tužilaštvo u Prištini

Priština, 27. Maj 2024. – Rukovodilac Kancelarije za povraćaj imovine – tužilac Kancelarije Glavnog Državnog Tužioca, gdin. Bahri Hyseni, zajedno sa službenicima delegiranim od strane institucija za sprovođenje zakona u ovoj kancelariji, sastao se danas sa Glavnim Tužiocem Osnovnog Tužilaštva u Prištini, gdin. Zejnullah Gashi, i sa nekim od tužilaca ovog tužilaštva. Na ovom sastanku su učestvovali i međunarodni partneri koji podržavaju rad ove kancelarije.  

Tokom ovog sastanka, gdin. Hyseni je obavestio Glavnog Tužioca Gashija i prisutne tužioce o operacionalizaciji Kancelarije za povraćaj imovine, kao i zatražio saradnju ovog tužilaštva sa ovom kancelarijom, kako bi savetovali i pomogli sve tužioce koji imaju slučajeve u kojima procedure za povraćaj imovine moraju biti primenjene.  

Sa druge strane, glavni tužilac Gashi se zahvalio rukovodiocu ove kancelarije – tužiocu Hyseniju, delegiranim službenicima institucija za sprovođenje zakona u ovoj kancelariji i međunarodnim partnerima na njihovoj poseti Osnovnom Tužilaštvu u Prištini i izrazio spremnost za saradnju i koordinaciju rada u cilju što delotvornije primene Pravilnika Tužilačkog Saveta Kosova za Povraćaj Imovine.  

Isto tako i delegirani službenici institucija za provođenje zakona, kao i prisutni međunarodni partneri, su izrazili spremnost za saradnju i koordinaciju kako bi se postigli zajednički uspesi Kancelarije za povraćaj imovine.