Kancelarija Glavnog Državnog tužioca

Share on

Facebook

Zadržano je četrnaest lica u vezi sa izbornim procesom

2> Zadržano je četrnaest lica u vezi sa izbornim procesom

Priština, 17 oktobar 2021 – Državni Tužilac obaveštava javnost da je do 22:50 časova na teritoriji Republike Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest (6) slučajeva sa četrnaest (14) lica, od kojih je trinaest (13) lica zadržano.

U Opštini Klokot su uhapšena četiri (4) lica pod sumnjom da su izvršila krivično delo “Povreda slobodne volje birača” iz člana 210 KZRK i “Davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem” iz člana 212 KZRK.

U Opštini Suva Reka je zadržano jedno (1) lice zbog krivičnog dela “Sprečavanje procesa glasanja” iz člana 214 KZRK.

U Opštini Mališevo su zadržana tri (3) lica, u dva odvojena slučaja, gde su dva lica za krivično delo “Davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem” iz člana 214 KZRK i jedno lice za krivično delo “Sprečavanje procesa glasanja” iz člana 214 KZRK.

U Opštini Skenderaj su prvo zadržana tri (3) lica, dok je jedan od njih, nakon intervjuisanja, oslobođen u redovnom postupku, dok su druga dva i dalje zadržana pod sumnjom da su izvršili krivično delo “ Povreda tajnosti glasanja” iz člana 215 KZRK.

U Op štini Kosovo Polje su zadržana tri (3) lica pod sumnjom da su izvršila krivično delo “Falsifikovanje rezultata glasanja” iz člana 216 KZRK.

Državni Tužilac obaveštava javnost da će nastaviti praćenje izbornog procesa sve do konačnog prebrojavanja svih glasova.