Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu

Share on

Facebook

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE Optužnica za prevaru

Gnjilane, 12 jun 2024 god. – Osnovno Tužilaštvo u Gnjilanu,Opšte Odeljenje , podiglo je optužnicu protiv okrivljenog D.A., zbog krivičnog dela ‘’Prevara’’, iz člana 323 stav 1 u vezi člana 77 Krivičnog Zakonika Republike Kosovo.

Prema optužnici, postoji dobro osnovana sumnja da je okrivljeni D.A od 24. decembra 2023 g. do 28. marta 2024. godine, kontinuirano, u svom biznisu pod nazivom „Albshkolla“, u Gnjilanu, lažnim iznošenjem činjenica i sa ciljem protivpravnog finansijskog dobita, doveo u zabludu oštećene I.K., L.H., V.M., F.O., J.S., Y.B., A.V., M.A., R.A., N.S., A.R., obmanjivavši ih i podstičući da postupe na štetu njihove imovine, na način što je isti otvorio lažnu onlajn školu pod nazivom „Albshkolla“, zapošljavajući oštečene kao nastavnike i druga radna mesta, sa kojima je potpisao ugovore na određeno vreme i obećavao im plate od 400 evra do 1.000 evra, gde su oštečeni,kao žrtve prevare, počeli da rade, nudeči usluge svaki na svom položaju i ulozi, ali isti  nije im vršio naplatu za te usluge.

Takođe, tokom februara 2024. godine, od oštečene Y.B., uzeo je zlatnu pločicu,kao navodno da je popravi, koju nikada njoj istu nije vratio, a takođe je preko svoje lažne platforme podsticao druge ljude da plate iznos od 12 evra na njegovom računu „Albškole“ za onlajn usluge i da ta usluga nikada im nije pružena.

Za ove radnje okrivljeni D.A. izvršio je navedeno krivično delo, za koje mu je po zahtevu tužilaštva određena mera pritvora.