Osnovno tužilaštvo u Đakovici

Share on

Facebook

Zahteva se pritvor za dva lica za krivična dela napad na službeno lice i sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti

Đakovica, 12. avgusta 2024. godine, Osnovno Tužilaštvo u Đakovici, Departman za teške zločine, obaveštava javnost da je prema okrivljenima sa inicijalima Gj. P. i P. I., podnelo zahtev pri Osnovnom sudu u Đakovici za određivanje mere pritvora u vremenskom trajanju od 30 dana.

Prema zahtevu Tužilaštva, pored ostalog se ističe da postoji osnovana sumnja da su 10.08.2024. godine, oko 23:20 časova, u Đakovici, okrivljeni u saizvršilaštvu i umišljajem napadaju službeno lice u vezi sa službenim dužnošću, prouzrokovanjem teških telesnih povreda – oštećenom, policijskom službeniku M. S., na taj način da je kritične noći, dok je oštećeni primetio da je jedno lice oštetio ogledalo  motocikla koje je bilo parkirano kod jednog lokala, isti im stavlja do znanja da se zaustavljaju i kasnije im se predstavlja da je policajac, i u tom trenutku, ju početku mu se obraćaju sa uvredljivim rečima i zatim, oba okrivljena hvataju za grlo oštećenog, gurajući i oborivši ga na zemlju, pokušavajući da mu uzimaju službeno oružje sa pojasa, i kao posledica ovih radnji, oštećenom nanose teške telesne povrede. Sa ovim radnjama se formira osnovana sumnja da su okrivljeni izvršili krivično delo napada na službeno lice u saizvršilaštvu iz člana 402. stav 6, u vezi sa stavom 2, i stav 1, u vezi sa članom 31. KZRK-a.

Na isti dan, vreme i mesto, isti, okrivljeni, postupajući u saizvršilaštvu, upotrebom sile pokušavaju da ometaju službena lica na izvršavanju službenih dužnosti, i to policijske službenike/oštećene E.G., A.H. i E.P, na taj način da dok su oštećeni bili na službenoj dužnosti, odnosno, nakon prijema informacije iz baze u vezi sa gore navedenim slučajem, nakon što se isti odazivaju slučaju i okrivljenima se stavlja do znanja da su uhapšeni, isti odbijaju i nastavljaju da pružaju otpor, ometaju njihovo hapšenje. Sa ovim radnjama se formira osnovana sumnja da su okrivljeni izvršili krivično delo ometanje sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 401. stav 5, u vezi sa stavom 1, u vezi sa članom 31. KZRK-a.