Osnovno tužilaštvo u Đakovici

Share on

Facebook

Optužnica za teško ubistvo u selo Balince, Opština Mališevo

Đakovica, dana 1. jula 2024. godine – Osnovno tužilaštvo u Đakovici, Departman za teške zločine je podigao optužnicu protiv okrivljenih u vezi sa slučajem teškog ubistva koje se dogodilo 31. avgusta 2023. godine u selo Balince, Opština Mališevo, pošto postoji dobro osnovana sumnja da su isti izvršili krivična dela kao u nastavku:

Za okrivljenog Xh.G., postoji dobro osnovana sumnja da je izvršio krivično delo „Teškog ubistva“ iz člana 173. stav 1, pod stav 1.5, KZRK-a, kao  krivično delo „Neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“ iz člana 366. stav 1, KZRK-a.

Za okrivljenog Xh.G., F.G. G.K., A.G. i N.G., postoji dobro osnovana sumnja da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo „Teško ubistvo u pokušaju“ iz člana 173. stav 1, pod stav 1.5, u vezi sa članom 28 i 31. KZRK-a.

Za okrivljenog K.G., postoji dobro osnovana sumnja da je izvršio krivično delo „Neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“ iz člana 366. stav 1, KZRK-a.

Za okrivljenog A.G., postoji dobro osnovana sumnja da je izvršio krivično delo „Neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“ iz člana 366. stav 1, KZRK-a.

Za okrivljenog N.G., postoji dobro osnovana sumnja da je izvršio krivično delo „Učešće u tuči“ iz člana 187. stav 1, KZRK-a“.

Za okrivljene L.K., D.K., Q.K. i A.M., postoji dobro osnovana sumnja da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo „Laka telesna povreda“ iz člana 185. stav 1, pod stav 1.4, u vezi sa članom 31. KZRK-a.

Predmetni tužilac je povodom podizanja optužnice, predlagao sudu da se okrivljeni proglase krivim i osuđuju po zakonu za krivična dela kojima se terete.