Lajmet - Psh | Sistemi Prokurorial i Republikës së Kosovës
left stars
right stars

Lajme

Bëhet pranim-dorëzimi i detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit
Bëhet pranim-dorëzimi i detyrës së Kryeprokurorit të Shtetit

Prishtinë, 22 prill 2022 – Kryeprokurori i deritanishëm i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ia ka dorëzuar detyrën U.D. Kryeprokurorit të Shtetit, Besim Kelmendi. Gjatë ceremonisë së pranim-dorëzimit, ku morën pjesë edhe Kryesuesi, zëvendës-kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës dhe U.D. Drejtori i Sekretariatit të KPK-së, Kryeprokurori i deritanishëm Lumezi, i ka uruar suksese dhe mbarësi U.D. Kryeprokurorit Kelmendi, në ushtrimin e detyrave kushtetuese dhe ligjore gjat&...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim kundër gjashtë të dyshuarve të arrestuar në aksionin e antidrogës
Kërkohet paraburgim kundër gjashtë të dyshuarve të arrestuar në aksionin e antidrogës

Prizren, 21 prill 2022- Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata Themelore në Prizren, ndaj të pandehurve: S.B., B.R., Gj.R., (shtetas të Republikës së Shqipërisë) dhe N.M., A.M.(1991) dhe A.M.(1999), (shtetas të Republikës së Kosovës) të cilët gjenden në ndalim 48 orësh nga data 20.04.2022. Prokuroria Themelore në Prizren, njofton opinionin publik se lidhur me ...

Lexo më shumë
Aktakuzë kundër tre personave për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar
Aktakuzë kundër tre personave për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar

Prishtinë, 20 prill 2022– Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Njësiti për Krime Ekonomike dhe Korrupsion, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve F.H., L.J. dhe Y.K., në drejtim të veprës penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar”, nga neni 414 lidhur me nenin 31 të KPRK-së. Sipas aktakuzës, më 22.12.2020, të pandehurit, në cilësinë e personave zyrtarë (IT), në QKUK, në bashkëkryerje dhe ...

Lexo më shumë
Reagim nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës
Reagim nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës

Prishtinë, 14 prill 2022 – Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ia bënë të qartë Ministrisë së Drejtësisë, por edhe opinionit të gjerë, se ne nuk e kemi komentuar raportin por vetëm se kemi publikuar konkluzionet e raportit të ekspertizës të Institutit të Mjekësisë Ligjore në Lozanë tëZvicrrës, lidhur me ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për kontrabandim me migrantë
Aktakuzë për kontrabandim me migrantë

Prizren, 14 prill 2022 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve Q.A., dhe A.A., të cilët gjenden në paraburgim nga data 28.03.2022 për shkak të dyshimit të bazuar se tënjëjtit në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale“Kontrabandimi me migrantë” nga neni 164 paragrafi 1 lidhur me nenin 31,  ...

Lexo më shumë
Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për tërheqjen e 95 mijë eurove nga llogaria bankare e një personi tjetër
Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për tërheqjen e 95 mijë eurove nga llogaria bankare e një personi tjetër

Ferizaj, 08 Prill 2022– Prokuroria Themelore në Ferizaj, Departamenti i Përgjithshëm, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Ferizaj, caktimin e masës së paraburgimit në afat prej 30 ditësh ndaj të pandehurve I.A., dhe Sh.B., të cilët me vendim të Prokurorit të Shtetit gjenden nën masën e ndalimit 48 orësh për shkak të dyshimit të veprës penale “Mashtrimi”, “Keqpërdorimi i besimit” dhe &...

Lexo më shumë
Kërkesë për paraburgim ndaj tre personave për posedim të paautorizuar të narkotikëve
Kërkesë për paraburgim ndaj tre personave për posedim të paautorizuar të narkotikëve

Gjakovë, 12 prill 2022 –Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit nga Gjykata kompetente në Gjakovë, ndaj tre të pandehurve,  S.B., S.Z., dhe Sh. B., për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale “Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikeve, substancave psikotrope dhe analoge në bashkëkryerje”, si dhe, ndaj të pandehurit S.B., për shkak të dyshimit të bazuar ...

Lexo më shumë
Aktakuzë për mashtrim me viza pune
Aktakuzë për mashtrim me viza pune

Prizren, 12 prill 2022 - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve H.B., Z.D., (si persona përgjegjës në kuadër të personit juridik) dhe personit juridik –“T.&Z.” Sh.P.K., për shkak të dyshimit të bazuar se të njëjtit në bashkëkryerje dhe në vazhdimësi kanë kryer veprën penale “Mashtrimi” nga neni 323 paragrafi 1 lidhur me nenin 31 ...

Lexo më shumë