Tužilački savet Kosova

Share on

Facebook

Zajednička reakcija TSK-a i Kancelarije Glavnog Državnog tužioca u vezi sa pretnjama upućenim zameniku Glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Peći, g. Ersanu Qavolliju

 

Priština,  11. oktobar 2024 – Tužilački savet Kosova (TSK) i Kancelarija glavnog državnog tužioca (KGDT), najoštrije osuđuju pretnje upućene preko društvenih mreža tužiocu Odeljenja za teška krivična dela, istovremeno i zameniku glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Peći, g. Ersanu Qavolliju, koje proizilaze iz njegovog službenog rada u vezi sa radnjama koje je preduzeo državni tužilac u slučaju plantaža narkotičnog bilja, koje su nedavno otkrivene.

TSK i KGDT ističu da su ove pretnje ružne, neprihvatljive i nepodnošljive radnje, pa one koji se kriju iza njih obaveštavaju da su odlučni da snažno podrže tužioca Qavollija i da će mu pružiti punu podršku za njegov rad u gonejnju počinilaca krivična dela.

TSK i KGDT saopštavaju da se u saradnji sa drugim institucijama za sprovođenje zakona preduzimaju sve radnje i konkretne mere na identifikaciji i hapšenju lica koja su pretila tužiocu Qavolliju i da se, istovremeno, ozbiljno postavljaju prema ovom krivičnom delu do potpunog rasvetljavanja istog, a koje ima za cilj da ometa vršenje njegovih ustavno-zakonskih funkcija i dužnosti.

S tim u vezi, TSK i KGDT uveravaju javno mnjenje da ovakve pretnje i ucene, bilo kakve da su i od strane bilo koga, a koje se upućuju državnim tužiocima nikada neće odvratiti ciljeve i kontinuirane napore za osnaživanje vladavine prava na Kosovu.