Tužilački savet Kosova

Share on

Facebook

Predsedavajući Hajdaraj je posetio osnovna tužilaštva u Uroševcu i Gnjilanu

Priština, 16. juli 2024 – Predsedavajući Tužilačkog saveta Kosova Ardian Hajdaraj, zajedno sa članovima TSK-a Armendom Zenelajnom i Jetishom Malokuom, kao i generalnim direktorom Sekretarijata TSK-a Sami Istrefijem, posetio je danas osnovna tužilaštva u Uroševcu i Gnjilanu gde su ga primili glavni tužioci Shukri Jashari i Arben Kadriju sa svojim saradnicima.
Na oba održana sastanka, predsedavajući Hajdaraj je obavešten od strane glavnih tužilaca osnovnih tužilaštava u Uroševcu i Gnjilanu o aktivnostima koje su sprovedene u prvih šest meseci 2024. godine kao i o tekućim procesima rada. Ovom prilikom su se osvrnuli i na različite izazove u toku procesa rada na istraživanju i procesuiranju krivičnih dela na teritoriji pod njihovom nadležnošću.

Predsedavajući Tužilačkog saveta zahvalio je glavnim tužiocima na iznetim informacijama, istakavši potrebu za razgovorima za sprovođenje njihovih ustavnih i zakonskih mandata. “Mi očekujemo vašu posvećenost prioritetnom tretmanu slučajeva nasilja u porodici i drugih specifičnih slučajeva”, podvukao je predsedavajući Hajdaraj.

Predsedavajući Hajdaraj i glavni tužioci Jashari i Kadriu dogovorili su koordinaciju zajedničkih aktivnosti za stvaranje što povoljnijih uslova za rad, održavanje specijalizovanih obuka, sprovođenje planova rada i sveobuhvatnu posvećenost jačanju vladavine prava u našoj zemlji.