Tužilački savet Kosova

Share on

Facebook

Održava se redni sastanak Komisije za Administrovanje Tužilaštva

Priština, 18 oktobar 2022 – Komisija za Administrovanje Tužilaštva, koju predvodi tužilac Veton Shabani, održala je sledeći sastanak.

Težište sastanka ove Komisije bilo je razmatranje analize o potrebnom broju tužilaca u Apelacionom Tužilaštvu, pri čemu je naglašeno da će iz ove procene biti izvučene preporuke koje će biti upućene Savetu na usvajanje u jedan od njegovih budućih sastanaka.

Takođe, dio današnje rasprave bio je i nacrt dnevnog reda radionice koja se planira održati za administratore, a koja se uglavnom odnosi na prezentaciju izveštaja o monitoringu implementacije SMIL-a u tužilačkom sistemu.

Članovi Komisije za Administrovanje Tužilaštva istakli su potrebu održavanja ove radionice koja na dnevnom redu obuhvata generisanje statističkih izveštaja i prijem predmeta u pisanoj formi, registraciju, automatsku raspodelu, evidentiranje radnji tužilaca koje obuhvataju pregled predmeta, stranaka, raznih akata, evidentiranje zahteva, saslušanja i registovanja postupanja tužilaca, kao i međusobna komunikacija sa ostalim pravosudnim i bezbednosnim institucijama.