Tužilački savet Kosova

Share on

Facebook

Monitoriše se sprovođenje podzakonskih akata u Osnovnom Tužilaštvu u Peći i Đakovici.

Peć/Đakovica, 20 oktobar 2022 – U cilju praćenja sprovođenja podzakonskih akata i radi ispunjavanja svojih radnih obaveza, članovi Komisije za Normativna Pitanja, koju predvodi Armend Zenelaj, posetili su osnovna tužilaštva u Peći i Đakovici, gde ih primaju glavni tužilac Agim Kurmehaj i v.d. glavni tužilac Enis Gashi.

Na sastancima održanim u dva dotična tužilaštva, članovi Komisije za normativna pitanja su informisani o primeni podzakonskih akata koji su na snazi i akata koji su u procesu izrade, razmatranja i usvajanja u TSK, olakšavanje pristupa njima, izazove i poteškoće u njihovoj primeni i eventualne predloge za dopunu i izmenu normativnih akata uopšte.

Takođe, ove dve posete su iskorišćene i za predstavljanje Upitnika namenjenog za nadzor nad sprovođenjem podzakonskih akata, koji će olakšati rad Komisije za normativna pitanja i pomoći u ispunjavanju zadataka u vezi sa nadzor nad sprovođenjem podzakonskih akata i izradom akata predviđenih Strateškim planom sistema tužilaštva za 2022-2024 godinu.

Komisija za Normativna Pitanja obaviće posete i u drugim tužilaštvima u zemlji.