Tužilački savet Kosova

Share on

Facebook

Suštinski se smanjuju se Radne Aktivnosti u Apelacionom i Osnovnom Tužilaštvu Prištine

Priština, 21 oktobar 2022 – Tužilački Savet Kosova (TSK) doneo je odluku o suštinskom smanjenju radnih aktivnosti u zgradi C Palate pravde, gde se nalaze Apelaciono Tužilaštvo i Osnovno Tužilaštvo u Prištini.

Ovo smanjenje u ova dva tužilaštva je rezultat lošeg stanja u ovom objektu, kao posledica izraženog nedostatka kiseonika i zdravstvenih tegoba koje se svakodnevno javljaju među tužiocima i pomoćnim osobljem ova dva tužilaštva.

Za obavljanje hitnih poslova, ova dva tužilaštva će imenovati tužioce i administrativno osoblje koji će se starati i sprovoditi samo radnje hitnog karaktera i radnje utvrđene u zakonskim rokovima.

Situacija koja je nastala u ovom objektu sa zdravstvenim posledicama nije u nadležnosti Tužilačkog Saveta Kosova, jer je isti preduzeo niz sukcesivnih radnji u okviru svojih ovlašćenja na pronalaženju rešenja za ovaj veliki problem. Ovaj objekat je pod upravom Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je nadležno i odgovorno za preduzimanje daljih radnji.

Suočeni sa ovakvom situacijom, pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da što pre realizuje ugovor o otvaranju prozora na ovom objektu.

Do realizacije ovog projekta navedena tužilaštva radiće po planu vanrednih situacija.

Tužilački savet Kosova neće snositi odgovornost za krivične prijave i eventualne građanske tužbe koje mogu biti podnete u vezi sa zdravstvenim posledicama koje su prouzrokovane boravkom u ovoj ustanovi.